Hakimden havada uçma tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Hakimden havada uçma tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2011 12:10

Birinci Ergenekon Davası’nın 184. duruşmasına başlandı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’ndeki salonda görülen Ergenekon ana davasına tutuklu sanıklardan emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Ergün Poyraz ve Hayrettin Ertekin katılmadı.

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin, Alparslan Arslan ve Osman Yıldırım’in da aralarında bulunduğu 23 tutuklu sanık katıldı. Tutuksuz sanıklardan gazeteci Güler Kömürcü Öztürk de duruşmada hazır bulundu. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, Mehmet Ener’in tanık olarak dinlenmesine devam edileceğini belirterek kürsüye çağırdı. Bu sırada ayağa kalkan tutuklu sanık İsmail Yıldız bir talebi olduğunu belirtti. Davanın arkadasında farklı örgütlerin olduğunu iddia eden Yıldız AK Parti’yi de eleştirdi.

Suçunun ne olduğunun kendisine söylenmesini isteyen Yıldız, bir türlü talebini açıklamayıp savunma yapınca mahkeme başkanı Şengün de sinirlenerek duruma müdahale etti. Şengün, "Talebinize gelin artık. Kimi reddediyorsunuz? Bir üyeyi mi yoksa heyeti mi? İşimiz var" diye sordu. Yıldız bu soruya, açıklamama müsade ederseniz söyleyeceğim" dedi. Bunun üzerine Başkan Şengün, "İyi de talebine gelmiyorsun ki. Havalarda uçuyorsun" diye tepki gösterdi. Yıldız konuşmasına devam etme konusunda ısrar edince Başkan Şengün, önce talebini söylemesi yolunda uyarıda bulundu. Ardından da Yıldız’ın elindeki mikrofonun sesini kapattırdı. Yıldız, mikrofonun elinden de alınması üzerine bulunduğu sanık sandalyesinden "Sizi Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne şikayet edeceğim" dedi. Şengün, sanığın talebini yazılı olarak mahkemeye sunmasını istedi. Duruşmada tanık Mehmet Ener’in dinlenmesine devam ediliyor.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!