Hâkim savcılara ihraç gerekçesi ByLock

Güncelleme Tarihi:

Hâkim savcılara ihraç gerekçesi ByLock
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2016 22:51

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) 66 hâkim ve savcıyı ihraç kararında, 2014’teki HSYK seçimleri süreci boyunca ‘ByLock’ olarak bilinen FETÖ’nün şifreli haberleşme programı üzerinden örgüt içi iletişimin sağlandığı belirtildi.

Haberin Devamı

HSYK Genel Kurulu’nun, 66 hâkim ve savcıyı meslekten ihraç kararı, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı. Kararda, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüyle ilgili soruşturmada dün itibariyle 2 bin 419 hâkim ve savcının tutuklu olduğu, haklarında yakalama emri düzenlenen 177 kişi hakkında yakalama emirlerinin infazı için çalışmaların devam ettiği, 760 kişinin adli kontrol tedbiri uygulanarak bırakıldığı kaydedildi.

HEDİYE İLE ETKİLEME TAKTİĞİ
FETÖ’nün faaliyetlerinin, 2014’teki HSYK seçimi sürecinde devam ettiği, bu kapsamda örgüt mensuplarının deşifre olmayı göze alarak, tüm il ve ilçeleri kapsayan adliye, ev ziyaretleri ve yemek organizasyonları düzenledikleri, örgüt mensubu olmayan hâkim ve savcıları ise hediyeler alarak etkilemeye çalıştıkları vurgulanan kararda, süreç boyunca, ‘ByLock’ olarak bilinen sistem üzerinden örgüt içi iletişimin sağlandığı kaydedildi. ByLock kullandığı belirlenen hâkim-savcı sayısının 1800 civarında olduğu, incelemelerde bu sayının artabileceği bildirilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!