Hakim bıraktı

Güncelleme Tarihi:

Hakim bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2015 01:15

2010’daki KPSS’de kopya çekildiği iddialarıyla başlatılan soruşturmada, eski ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, dün şüpheli olarak Savcı Yücel Erkman’a ifade verdi.

Haberin Devamı

2 saat süren sorgunun ardından Yarımağan, tutuklanması talebiyle “Görevi kötüye kullanmak, resmi belgede sahtecilik, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” iddiasıyla mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği, Yarımağan’ı adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

9 sayfalık ifadesinde Yarımağan’a, soruların sızdırıldığı yer olduğu iddia edilen Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği’nin Genel Sekreteri firari şüpheli M.H.S.’yi tanıyıp tanımadığı soruldu. Yarımağan tanımadığını söyleyince Savcı Erkman, 31 Mayıs ile 1 Haziran 2010 tarihleri arasında 7 kez sabit telefondan görüştüklerini hatırlatarak, “2010 KPSS sorularını Fethullah Gülen organize suç örgütü yöneticisi konumunda bulunan M.H.S. isimli şahsa siz mi verdiniz” diye sordu.

‘GÜLEN’LE BAĞLANTIM YOK’

Haberin Devamı

Yarımağan, “Şu anda M.H.S. isimli kişiyi hatırlamıyorum. İlgisiz bir konuda aramış olabilir. Bu sınavla, bu sorularla ilgili görüşme asla yapmadım” yanıtını verdi. Gülen cemaatine ait evlere gidip gitmediğine yönelik soruya ise Yarımağan, bir bağlantısı olmadığını belirtti ve “Gülen’in televizyona çıkıp, tavsiyelerde bulunduğunu biliyorum. Ama devletin kılcal damarlarına sızılması, devletin kendi elemanları tarafından ele geçirilmesi gibi tavsiye ve telkinlerini bilmiyordum” dedi.

Yarımağan, soruları sızdırma suçlaması için “Kesinlikle kabul etmiyorum. Sızmayı engellemek için her önlemi aldım” savunmasını yaptı. YÖK raporunda soruların 25 Haziran’da CD’ye aktarıldığı, 28 Haziran’da matbaaya götürüldüğü, aradaki 3 günde CD’nin nerede olduğu soruldu. Yarımağan, “3 gün sonra götürülmesinde şüphe duyulması normal. Kişi kötü niyetli ise yapacak şey yok. Eminim ki o üç gün boyunca kasada muhafaza edilmiştir” yanıtını verdi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!