Hakaretten yakalama

Güncelleme Tarihi:

Hakaretten yakalama
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2016 00:04

HAKKINDA ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ ve ‘iftira’ suçlarından dava açılan eski Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı hakkında ifadesinin alınabilmesi için yakalama kararı çıktı.

Haberin Devamı

Aynı davada yargılanan eski Today’s Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Bülent Keneş ise ifadesinde suçlamayı reddetti. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede 10 Ocak 2015 tarihli Today’s Zaman ve Zaman gazetelerinin internet sayfalarında, ‘Fuat Avni’ rumuzlu kişinin twitter mesajlarını kaynak gösterip haber yapıldığı anlatıldı. Haberin içeriğiyle ilgili olarak Dumanlı ve Keneş hakkında ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçundan 5 yıl 4 ay, iftira suçundan da 4 yıl hapis cezası istendi.

Bakırköy 42’nci Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya katılan Keneş iddianamenin hatalarla dolu olduğunu söyledi. İddianamede yer aldığı gibi Dumanlı’nın Today’s Zaman Gazetesi’nin Genel Yayın Müdürü olmadığını belirten Keneş, özetle şunları söyledi: “Ben de iddianamede Todays Zaman’ın sorumlu yayın müdürü olarak gösterilmişsem de o tarihte gazetenin genel yayın yönetmeniydim. İddianameye konu olan haberler gazetede çalışan arkadaşlar tarafından hazırlanmıştır. Yapılan haber gazetecilik faaliyeti kapsamındadır. Ben, bir gazetecilik faaliyetinden yargılanıyorum. Ortada suç unsuru yok. Beraatimi istiyorum.” Duruşma sonunda hâkim, Dumanlı hakkında yargılamanın sürüncemede bırakılmaması için sanığın savunma ve delillerinin tespit edilerek serbest bırakılması istemiyle hakkında yakalama emri çıkarılmasına hükmetti.

BAKMADAN GEÇME!