Hakaret iddiasıyla 3 kez ifade verdi

Güncelleme Tarihi:

Hakaret iddiasıyla 3 kez ifade verdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2015 01:33

CUMHURİYET Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan’a hakaretten ve yolsuzluk operasyonlarıyla ilgili iki kez hâkim karşısına çıktı, bir de savcılığa ifade verdi.

Haberin Devamı

Dündar dün İstanbul Adalet Sarayı’nda ilk olarak hakkında zorla getirme kararı bulunan 18 Temmuz’daki “Fezlekeleri okumak hakkımız” yazısıyla dönemin başbakanı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile oğlu Bilal’e hakaret ettiği gerekçesiyle İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ne çıktı.

‘KASIT MEVCUT DEĞİLDİR’


4.5 yıla kadar hapsi istenen Dündar, dava konusu yazının basın özgürlüğü çerçevesinde olduğunu söyledi ve suçlamaları kabul etmeyerek “Çankaya’nın bir sığınak olamayacağını düşündüğümü bildirdim. Hakaret kastı mevcut değildir” dedi.

AYNI HÂKİME 2. İFADE

Gazeteci Dündar’ın ikinci duruşması yine aynı mahkemedeydi. 3 Temmuz 2013’te başlayan “Arkadaşın Babası” yazı dizisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, 25 Aralık soruşturmasının şüphelileri arasında yer alan Bilal Erdoğan ve eski bakan Binali Yıldırım dahil 9 kişiye hakaret etmekle suçlanan ve 9 yıl 4 ay hapsi istenen Dündar, yazısının fezlekelere dayandığını savundu. Dündar “Herkesin bildiği sır değildir” dedi.
Dündar, mahkemedeki ifadelerinin ardından ise bu kez 17 Aralık soruşturmasını yürütürken soruşturmadan alınan Celal Kara ile yaptığı 25-30 Ocak 2015 tarihleri arasında yayınlanan ropörtajında Erdoğan’a hakaret ettiği ve iftira attığı gerekçesiyle hakkında açılan soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda şüpheli olarak ifade verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!