HAK-PAR: PKK silah bırakmalı

Güncelleme Tarihi:

HAK-PAR: PKK silah bırakmalı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2007 12:35

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Sertaç Bucak, terör örgütü PKK'nın şiddet politikasından vazgeçmesi ve silahları bırakması gerektiğini bildirdi.

Bucak, yaptığı yazılı açıklamada, Habur Sınır Kapısı'nın kapatılması durumunda bölge ekonomisinin çökeceğini, insanların sosyal ve ekonomik çöküntüye uğrayacağını savunarak, ticaret ve sanayi odalarının bölge illerindeki başkanlarının sesine kulak verilmesi, ciddi kaygıların göz önüne alınması gerektiğini belirtti.
Ekonomik ambargo kararının bölgeler arası ekonomik ve sosyal farklılıkları daha da derinleştireceğini, Türkiye'nin AB'ye katılım sürecini etkileyeceğini iddia eden Bucak, şunları kaydetti:
“AB'ye katılmanın önemli koşullarından birisi de bölgeler arası farklılıkları kabul edilebilir bir düzeye indirmek zorunluluğudur. Bu yüzden bölgemizin kalkınması için etkili ekonomik ve sosyal politika önlemleri gerekmektedir. Güvenlik adı altında sürdürülen ret ve inkar politikalarıyla Kürt sorunu çözülemez ve bu nedenle terk edilmelidir. PKK, şiddet politikasından vazgeçmeli ve silahları bırakmalıdır. Kürt sorununun barışçıl ve demokratik yöntemin devreye sokularak çözümünü istiyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!