Hagel eleştirmedi

Güncelleme Tarihi:

Hagel eleştirmedi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2013 01:33

ABD Savunma Bakanı Hagel, Türkiye’nin uzun menzilli füze savunma sistemi ihalesinde Çin’den CPMIEC firması ile sözleşme görüşmelerine başlama kararı almasını eleştirmedi.

Haberin Devamı

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği Konutu’nda katıldığı bir etkinlikte Türk gazetecilerin sorularını yanıtladı. Merkezi Washington’da bulunan “International Student House” adlı kuruluşu destekleyen firmalar için düzenlenen etkinlikte Hagel, “Çin firmasının sisteminin NATO sistemiyle uyuşmama ihtimaline dair kaygısının olup olmadığına” sorusuna, “Müttefiklerimizle birlikte çalışıyoruz ve tüm konularda Türk hükümeti ile birlikte çalışıyoruz” yanıtını verdi. Hagel şöyle konuştu:

İŞBİRLİĞİ VURGUSU: Türkiye, ABD’nin yakın bir dostu ve müttefiki, NATO’nun güçlü ve önemli bir üyesi ve karşılıklı güvenlik çıkarlarımız üzerinde Türkiye ile birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Her ülkenin her zaman kendi karar verme süreci vardır ve biz Türkiye’ye bir dost, ortak, müttefik ve özellikle NATO müttefiki olarak çok değer veriyoruz.

SURİYE’DE TAKDİR: Uluslararası camianın, BM Güvenlik Konseyi’nin güçlü kararıyla, Suriye’deki kimyasal silahların imha edilmesi noktasında gösterdiği ilerlemeden çok memnunuz. Bölgedeki tüm ülkeler bu konuda birlikte çalışıyorlar ve Türkiye de tüm bu çabaların çok önemli bir parçası. Dolayısıyla Türkiye’nin (sürece) müdahil olmasını ve liderliğini takdir ediyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!