Haftanın Kitapları

Güncelleme Tarihi:

Haftanın Kitapları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2001 15:10

Haberin Devamı

Işıkla Yazılsın Sonsuza Adım...
Mehmet Coral
Doğan Kitapçılık / Anı Roman


"Yüzden fazla ömür sürüp sonunda vefat etti/ Allah onun yattığı yeri cennet bahçesi etsin/ Duacısı Sai vefatının tarihini dedi/ Geçti bu cihandan pir-i Mimaran Sinan...."

Mustafa Sait Çelebi'nin Sinan Türbesi'ndeki kitabesinden alınan bu bir kaç satır bile sadece Anadolu'nun değil tüm dünyanın yetiştirdiği en önemli mimarlardan biri olan Mimar Sinan'ın 'büyüklüğünü' anlatıyor.

Mehmet Coral, Işıkla Yazılsın Sonsuza Adım adlı kitabında bu büyük mimarın yaşamını anlatıyor. Tarihin ateşinde yanan kahramanların, koşut kurguyla, günümüzden geçmişe dek uzanan komik bir çizgide gelişen olağanüstü serüveni... Umarsız bir aşk ve şaşırtıcı bir son...

Kent
Alessandro Baricco
Çeviri: Şemsa Gezgin Griseri
Can Yayınları / Çağdaş Dünya Yazarları Dizisi

Haberin Devamı

İşte, "Kafka günümüz Amerika'sını yazsaydı ancak böyle yazardı" dedirten bir roman. Türk okurunun İpek ve Öfke Şatoları adlı romanlarıyla tanıdığı Alessandro Baricco, Easy Rider ve Thelma ile Louise filmleri tadında, Alice Harikalar Diyarında ve Frankeştayn'ın gizeminde bir öykü daha sunuyor okura. Kent (City) kaçık ve nihilist insanların yaşadığı kent olarak kurgulanmış. Olayların mahalleleri; karakterlerin sokakları andırdığı, aynı coğrafyayı paylaşan kişilerin bir belirip bir yok olduğu Kafkaesk tarzıyla ilgi çeken bir roman.

Romanın kahramanı Gould, başarının ağır yükü ve yalnızlığı altında kıvranan on üç yaşında dahi bir çocuk. Kendisinden oldukça büyük Shatzy ile arasında tuhaf bir aşk başlar. Shatzy'nin hayalini kan, ölüm ve rüzgarın kaldırdığı toz burgaçlarıyla dolu bir 'western', Gould'unkini ise içinde kıvrandığı yalnızlığa ve üzerine yapıştırılmış Nobel adayı dahi çocuk yaftasına uygun olarak dünya şampiyonluğuna oynayan bir 'boksör' besler.


Hedef
Catherine Coulter
Çeviren:Aslı Açıkgöz
İnkılap Kitabevi

Gündemi sarsan bir davayı başarıyla sonuçlandırdıktan sonra hayatını artık huzur içinde geçirmeye karar veren "Korkunç Yargıç" Ramsey Hunt, Rocky dağlarındaki bir kulübede inzivaya çekilir. Ne var ki, seçtiği bu yalnızlık fazla uzun sürmez. Ormanda, bilincini yitirmiş küçük bir kızın hayatını kurtarınca, arazisine kadar girmeyi başaran kişilerce öldürülmek istenirler. Bu arada küçük kızın annesi Molly Santera da Ramsey'e ulaşmıştır ve kızı Emma'yı onun kaçırdığını zannetmektedir. Gerçeği öğrendiğinde ise teşekkür etmek için bile zaman yoktur. Katiller hala peşlerindedir çünkü.

Haberin Devamı

Ve FBI ajanları karı-koca Dillon Savich ile Lacey Sherlock tam zamanında devreye girerler. Ama Ramsey ile Molly'nin neden hedef olduklarını ortaya çıkarmak için giriştikleri ölümcül mücadelede korkunç olaylar birbirini izler.

Cenova Günlüğü
Küresel Direniş: Antikapitalizm Ve Savaş
Türkiye'den Katılanların Anlatımıyla: Cenova Direnişinin Gün Gün Hikayesi
Türkan Uzun
Stüdyo İmge / Siyaset Dizisi
 

Cenova'da küreselleşme karşıtlarının yaptığı eylemler çoktan tarihe geçti kuşkusuz... Şimdi hava döndü. Yeni Dünya Düzeni'nin hiç de yeni olmayan, ama giderek derinleşen yoksulluk ve savaşlarına karşı esen küresel direniş rüzgarı iyiden iyiye kuvvetlendi. İki yıl önce Seattle'da bir araya gelen çelik işçileri ve kaplumbağasever gençler, bilgisayarlar dışında da ters giden bir şeylerin olduğuna işaret etmişlerdi önce. Seattle ile başlayan ve tarihteki en iyi örgütlenme olduğu iddia edilen antikapitalist Küresel Direniş hareketinin rüzgarı Cenova'yı da kapsayarak tüm İtalya'yı sardı.

Haberin Devamı

İşte bu kitap, Seattle'da esen rüzgarın Cenova'daki yankılarını anlatıyor. Karı özelleştiren, zararı toplumsallaştıran, adaletsizliği küreselleştiren kapitalist düzenin temsilcilerinin Cenova'daki G8 Zirvesi'ne karşı yapılan gösterilere Türkiye'den katılan antikapitalistlerin yaşadıklarını bu kitapta bulacak; Cenova sokaklarını, gösterilerini, çatışmalarını, gerginliğini, coşkusunu ve kapitalist demokrasinin sığlığını hemen oracıkta onların yanında yaşayacaksınız.


Erkeklerin Arasında
Camille Laurens
Çeviri: Sosi Dolanoğlu
Doğan Kitapçılık / Dünya Edebiyatı

İşte bir kadının gözünden erkekler ve erkeklerin aşk anlayışı. Üstelik de erkekleri çok seven bir kadın yazar bu. Camille Laurens, Erkeklerin arasında adlı romanında bazen mizahi bazen de ciddi bir anlatımla kadın olmak ve erkek olmak durumlarını tahlil ediyor.

Haberin Devamı

Erkekler üzerine bir kitap... Erkeklerin aşkı üzerine. Genel olarak erkekler ve özel olarak erkekler. Bir kadının bütün erkekleri üzerine bir kitap. İlkinden sonuncusuna... Baba, büyükbaba, oğul, kardeş, dost, aşık, koca, patron, meslektaş... Kadının hayatına giriş sırasıyla ya da karışık olarak. Çekip gitmek, geri gelmek, kalmak, olmak gibi erkekleri kadının gözünde farklı kılan o esrarengiz "mevcut olma ve unutulma" hareketi içinde. Kitabın, geçen yıl Femina Ödülü kazandığını da hatırlatalım.

Fotoğrafçı Kadın
Robert Sole
Çeviri: Gökçe Tuncer
Everest Yayınları / Çağdaş Dünya Edebiyatı Dizisi

İnsanlar günümüzde fotoğrafın bir sanat olup olmadığını, karta hapsedilen an'ın sonsuz mu yoksa ölümlü mü olduğunu tartışa dursunlar. Robert Sole, bu inanılmaz derecede sürükleyici romanında, görüntü ile zaman arasında sıkışmış insana ve bütün sanatçılara kadınca bir ders veriyor: "Ben fotoğrafçıyım ve öyle kalacağım. Ama işe baştan başlama imkanım olsaydı, insanlara da modellere gösterdiğim aynı özeni ve ilgiyi gösterirdim."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!