Hafta sonu ne yapsak?

Güncelleme Tarihi:

Hafta sonu ne yapsak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2009 12:21

Soğuk havaların yaklaşmasıyla bu hafta sonunu değerlendirmek için vizyona yeni giren filmlere gidebilir, rock gruplarını canlı olarak dinleyebilir, Cumartesi akşamı kostümlerinizi giyip Halloween Party'de eğlenebilirsiniz.

Haberin Devamı

31 EKİM CUMARTESİ 2009

 

/images/100/0x0/55eb2109f018fbb8f8ad0bf6
Parmaklarım Konuşuyor

Nerede: Cevahir Atlantis Sahnesi
Ne zaman: 31.10.2009 - 14:00 - 16:00

Ne kadar: 16,00 TL

Kültür Bakanlığı Büyük Ödüllü tiyatrodan fantastik bir oyun ;
“Parmaklarım Konuşuyor”

Konusu :

“Sağlıklı bir gelecek için, çocuklar mikroplarla savaşıyor”
Can’ın en yakın arkadaşı Özi , Mikro- Mak adlı makine ile küçülerek mikropların dünyasına gider. Amacı onları yakından tanıyıp, çocukları hastalıklardan koruyacak bilgileri toplamaktır. Sabun Tanecikleri Ak ve Pak ‘ın yardımıyla bu zorlu görevi yerine getirmeye çalışır.

Haberin Devamı

Bu elin parmak aralarına ev yapmaya çalışan , uygun bir zaman bulduklarında yiyeceklere tutunup, Can’ın kanına karışmayı düşünen iki mikrobun ( Sinir, Çalçene) en büyük şansı Can’ın el temizliğine yeterince önem vermemesidir. Can yeterli sıklıkta elini sabunla yıkamadığı için zayıf düşen iki sabun zerreciği, ( Ak ve Pak ) küçük parmağa sığınmışlardır ve yardım beklemektedirler... Zerrecikler, bir an önce Can’ın elini sabunla yıkamasını sağlamalıdırlar.  Böylece başka sabun zerrecikleri yardıma gelecek  ve mikroplar  güçlenip çoğalmadan onları  yok edebileceklerdir...

Mikropların Can’ı hasta yapma planlarını öğrenen Özi O’na ulaşmak ister ama Makro-Dünya ile bağlantı kesilmiştir. Geriye bir tek yol kalır ; Parmakların yardımıyla, Can’ı uyarmak... Çocuk seyircilerin de aktif katılımıyla özel bir  dil yaratılır ve parmaklar Can’a durumun acil olduğunu, bir an önce ellerini sabunla yıkaması gerektiğini bildirir. Can’ın elini yıkamasıyla “Sağlık İçin Savaşı” sabun zerrecikleri kazanır ama bu savaştan sürekli galip çıkmanın tek yolu vardır; Sabunla düzenli temizlik... Finalde; Sabun zerreciklerinin marşı olan “Temizlik Sağlıktır” şarkısı bütün çocuklarla katılımıyla söylenir...

Çocuğun en değerli hazinesini; “ Düş Gücü” nü  harekete geçirecek, çocukların kendi aralarında oynarken yaşadıkları ve  vazgeçilmez olan  “Serüven Duygusunu” yaratacak, didaktik olmayan bir biçimde mesajını iletecek, müziklerle danslarla zenginleştirilmiş “fantastik bir oyun” tasarlanmıştır.

Tek perde 50 Dk.
Yazan/Yöneten: Dersu Yavuz Altun
Işık- Ses Tasarım: Gökhan Atik
Oynayanlar : Çağlar Tüfekçi, Neylan Özgüle, Öze Solak, Erdem Üstün, Özgür Öksüz, Emre Saka

Haberin Devamı

 

/images/100/0x0/55eb2109f018fbb8f8ad0bf8
70'ler 80'ler 90'lar Türkçe Pop Party

Nerede: Life Roof
Ne zaman: 31.10.2009 - 21:00

Ne kadar: 15,00 TL

70'ler 80'ler 90'lar Türkçe Pop Party
DJ HAKAN KÜFÜNDÜR

"Benim Gönlüm Sarhoştur, Yıldızların Altında", "Öyle Sarhoş Olsam ki" demeye ya da "Bim Bam Bom" diyerek aranjman yıllarını hatırlamaya,"Ateşini Yolla Bana" şarkısıyla yeni jenerasyon pop parçalarını dinlemeye veya "Seveceğim, Gezeceğim" diyerek "Şinanay da Yavrum Hopa Şinanay" la eğlenmeye varım diyorsanız, bu parti tam size göre!

İster yetmişli yıllardan Ajda Pekkan, Füsun Önal, Gökben, Ayla Dikmen, Nil Burak, Semiramis Pekkan, Cici Kızlar ve Yeliz klasikleri,
ister 80’li yıllardan Sezen Aksu, M.F.Ö, Erkin Koray ve Nilüfer klasikleri ve 90’lı yıllarda patlayan Türkçe Pop'un en sevilen örnekleriyle Kenan Doğulu, Burak Kut, Mustafa Sandal, Zerrin Özer, Cartel, Serdar Ortaç, Mirkelam, Tarkan, Yaşar...

Ve gecenin ilerleyen saatlerinde 2000’lerin taptaze isimleri Bengü,Gripin, Demet Akalın, Emre Aydın, Teoman, Nev, Özgün, Murat Dalkılıç, Murat Boz, Yalın, Gülşen, Yusuf Güney, Şebnem Ferah, Feridun Düzağaç, Ferhat Göçer, Hande Yener, Duman ve daha fazlası...

Bunların hepsi bir füzyon olarak 31 Ekim Cumartesi akşamı Life Roof’ta olacak ve gelenler sabahın ilk ışıklarına kadar bu coşkuyu yaşayacak!

Haberin Devamı

 

/images/100/0x0/55eb2109f018fbb8f8ad0bfa
The Halloween Party

Nerede: The Hall
Ne zaman: 31.10.2009 - 22:00
Ne kadar: 25,00 TL

Korkuyla eğlenmek, eğlenmekten korkmaktan daha iyidir

Son yıllarda böyle bir cadılar bayramı görmediniz!

Yıllardan beri süregelen Halloween geleneğini bu sene müthiş bir parti ile devam ettiriyoruz.

İstanbul'un en gözde DJ’leri bu özel geceye özel setleri ile birlikte katılacaklar. Bu korku ve eğlence dolu gecede katılımcılar özel kostümleri ile birlikte yer alacaklar. Geçen yıl katılımın çok yüksek olduğu Halloween partisine bu senede katılımın yüksek olması bekleniyor.

Kostümsüz gelen katılımcılar girişte seçecekleri kostümleri kiralayarak etkinliğe katılabileceklerdir.

The Hall gecenin en iyi kostüm sahibine sürpriz bir ödül veriyor.

Haberin Devamı

Gecede korku dolu setleriyle;

ORKUN BOZDEMİR FG 93.7 l Wicked!

SİNAN ÇATAK FG 93.7 l Wicked!

SERHAN AYDEMİR Dinomo 103.8 l Wicked!

 

/images/100/0x0/55eb2109f018fbb8f8ad0bfc
Gripin

Nerede: Hayal Bistro
Ne zaman: 31.10.2009 - 22:30
Ne kadar: 34,50 TL

Hikayeler Anlatıldı (2004), Hikayeler Anlatıldı II (2005) ve kendi adlarını taşıyan ikinci albümlerinin (2007) ardından yeni albümlerini bu yılın sonlarında yayınlamaya planlayan gripin bir kaç geceliğine stüdyodan çıkıyor ve Hayal Kahvesi Bistro'ya konuk oluyor.

2009'da kabuk değiştiren ve yola İlker Baliç, Murat Başdoğan, Birol Namoğlu ve Arda İnceoğlu dörtlüsü ile devam eden grup askerlik sebebi ile ara verdikleri bar programlarına kaldıkları yerden devam ediyor.

 

 

 

1 KASIM PAZAR 2009


 

/images/100/0x0/55eb2109f018fbb8f8ad0bfe
İsli Sisli Pis Puslu 

Nerede: Haldun Dormen Tiyatrosu
Ne zaman: 01.11.2009 - 11:00
Ne kadar: 17,50 TL 

Yazan VOLKER LUDVİG – REINER LÜCKER
Türkçesi YÜCEL ERTEN
Genel Sanat Yönetmeni Volkan Severcan
Yöneten Naşit Özcan
Müzik Merthol Şalt
Koreografi Çiğdem Gürel

Oyuncular
Fatih Sarı
Zeynep Yalçın
Mustafa Çolakoğlu
Çağdaş Tekin
Ozan Çelik
Mutlu Albayram
Melissa Melis Toklu
Elçin Atamgüç
Ozan Uz

Gelişen teknoloji, değişen koşullar göstermiştir ki çocuk tiyatrosu çocuk için yapılan bir tiyatro anlayışına dayanmalıdır. Büyüklerin çocuklarını eğiteceği bir okul olma görevinden uzaklaşmalıdır tiyatro. Çocuklara estetik ve pedagojik yaklaşılmalıdır. Onlara didaktik pek çok mesaj sıralayan bir öğretim aracı değil, çocukları eğlendirirken düşünmeye sevk eden bir anlayışa sahip olan ve onları aptal konumundan çıkarıp bir birey olarak gösteren ve kabul eden bir tiyatro olmalıdır çocuk tiyatrosu.

Almanya’da, çocuğun gerçek yaşama hazırlanması ve çocuğun sorunlarının, hayatının zorluklarının ele alınması gerektiğini düşünen Grips Tiyatrosu, 1969’dan itibaren bu anlayışını sürdürmektedir. Kendi oyun metinlerini kendi oluşturan tiyatro, dramaturgları ile birlikte hazırladıkları oyunlarını önce çocuk seyircileri ile buluşturuyor sonra onlarla tartışıyorlar. Sonrasında oyunun eksik veya yanlış buldukları yanlarını tekrar kaleme alarak oyuna son şeklini veriyorlar. Oyunlarında fantastik ögeleri kullanmaktan sakınan Grips tiyatrosunun amacı ; çocuğun yaşadığı topluma ve o toplumdaki zorluklara bir çocuk gözüyle bakabilmek.

Grips Tiyatrosu’nun gerçekçilik yaklaşımı çocuğa sundukları oyunda mantık dışında gerçekleşecek hiçbir olaya yer vermemektir. Seçtiği konular gündelik yaşam konularıdır. Bu konuları aktarırken, çocuğu eğitilmesi, öğretilmesi gereken bir varlık olmak yerine, bazı gerçeklerin farkında olan, bulunduğu koşulları irdeleyen bir birey olarak görür. Çocuklara otoriter bir yaklaşım sergilemez. Onları aptal yerine koyup gereksiz tekrarlara, sesler inceltilerek yapılan saçma konuşmalara yer vermez. Hayata baktığı yer çocuğun penceresidir. Çocuğun gözünden ebeveynleri sorgular. Eğitimcileri sorgular. Grips Tiyatrosu yönetmeni ve yazarı olan Volker Ludwig bir yazısında bunu şöyle açıklar:
“…Masallar varolmayan bir dünyada geçerler, prensler, periler, cadılar ve sihirbazlar, kimsenin karşılaşmadığı tiplerdir. Çocuklar neden hep gerçekle örtüşmeyen şeylerle karşı karşıya bırakılır? Biz öyle düşünmedik. Böylece bu tarz konulara yer veren oyunlar yazmaya başladık. Bugün yaşanan öyküler, sizlerle aynı şeyleri yaşayan çocuklar ve büyük ölçüde pislik yapan yetişkinler var bizim öykülerimizde. Çünkü yalnızca iyi olanlar ya da yalnızca kötü olanlar sadece masallarda bulunurlar…”

VOLKAN SEVERCAN

 

/images/100/0x0/55eb2109f018fbb8f8ad0c00
Peter Pan Müzikali 

Nerede: MKM Atilla İlhan Salonu
Ne zaman: 01.11.2009 - 12:00
Ne kadar: 1. Kategori: 40,00 TL
                  2. Kategori: 30,00 TL
                  3. Kategori:25,00 TL
                  4. Kategori: 20,00 TL
                  5. Kategori: 15,00 TL

PETER PAN MÜZİKALİ - Türkiye'nin En Büyük Çocuk Müzikali Projesi

Libretto ve Reji: Murat Karamanoğlu - Kompozitör: Deniz Sipahi- Koreograf: Neslihan Öztürk - Akrobasi:Lydmilla Usyk Aktan- Koro Şefi: Ayten Baysal - Dekor: Halil Cankurtaran- Kostüm: 3.5 K- Ses/Işık: Bysound
İSTANBUL: 200 Kişilik Dev Kadro
İZMİR: 250 Kişilik Dev Kadro
Antalya: 150 Kişilik Dev Kadro
Gaziantep: 120 Kişilik Dev Kadro

Konusu:

Peter Pan, kendisi gibi büyümek istemeyen başka çocuklarla birlikte Neverland’da (Olmayan Ülke) yaşar, arada bir evlere girerek başka çocukları büyümemeleri için kandırarak Neverland’ e götürmeye çalışır.

Darling’lerin üç çocuğu, Wendy, John ve Michael  bir gece Peter Pan’ın peşine takılırlar ve gökyüzünde süzülerek Olmayan Ülke’ye giderler. Burada kayıp çocuklarla, kızılderililerle, denizkızlarıyla karşılaşır, korsanların kötü ruhlu lideri Kaptan Hook’la savaşırlar. Bir sürü nefes kesen macera yaşadıktan sonra Peter Pan in karşı çıkmasına rağmen anne ve babalarını özleyerek evlerine geri dönerler.

Oyun izleyiciyi, bir yandan fantastik kurgusu ile hiç büyümememin cazibesine doğru diğer yandan gerçekten ihtiyacımız olan şeye, sevgiye ne denli muhtaç olduğumuzun altını çizer.

 

/images/100/0x0/55eb2109f018fbb8f8ad0c02
Duman

Nerede: Bostancı Gösteri Merkezi
Ne zaman: 01.11.2009 - 18:00
Ne kadar: 45,00 TL


Mart ayında sürpriz yaparak iki albüm birden çıkarıp hayranlarıyla buluşan Türk rock müziğinin en önemli gruplarından biri olan Duman, Bostancı Gösteri Merkezi'nde muhteşem bir konser vermeye hazırlanıyor.

 

 

 

 

 

BU HAFTA YEPYENİ FİLMLER VİZYONA GİRİYOR

 

 

/images/100/0x0/55eb2109f018fbb8f8ad0c04
Konak

 Türk sinemasında artık örnekleri sıkça görülmeye başlayan gerilim filmlerinden biri Konak. Yönetmenliğini Cem Akyoldaş'ın üstlendiği film, Safranbolu'da bir konakta yaşanan olayları konu alıyor.

 Konusu:

6 üniversiteli arkadaş, hocalarının verdiği “kültür mirası projeleri” ödevi için aynı gruba düşerler. Çeşitli mekanlar vardır, Truva, Göreme, Pamukkale gibi. Bazıları buraları seçerken hocaları özellikle bu 6 kişilik grubu Safranbolu projesinden sorumlu tutar.

 Safranbolu’ya gelirken arabaları bozulur, karşılarına yardım edecek biri çıkar ama güven vermeyen biridir. Az konuşur ve bakışları bir tuhaftır.

 Aksilikler rezervasyonlarının iptal edildiğinin öğrenmesi ile devam eder ve kalacak yer nerede ise yok gibidir.

 Buldukları boş bir konağa yerleşirler ya da orada kalmaları için birileri tarafından yönlendirilirler. Baştan her şey güzeldir ama saatler gece yarısına yaklaştıkça sıra dışı şeyler olmaya başlar...

 

 

 

/images/100/0x0/55eb2109f018fbb8f8ad0c06
Korku

Gerilim romanları yazarı Clive Barker'ın kısa hikayesinden uyarlanan film Anthony Di Blasi'nin ilk yönetmenlik denemesi. Film, üç üniversite öğrencisinin korku kavramı ve insanların nelerden korktuğu üzerine yaptıkları bir araştırma üzerine temelleniyor.

 
Konusu:
Stephen yeni tanıştığı evinin alt katında tek başına yaşayan Quaid'in teklifiyle projenin içinde olmayı kabul eder. Stephen'in sınıf arkadaşı güzel Cheryl'de projeye katılır ve üçlü insanlarla en karanlık korkuları hakkında röportajlar yapmaya başlarlar. Sıra kendilerine geldiğinde bu genç öğrenciler yaptıkları konuşmalarla içlerindeki en karanlık korkuları ve sırları keşfederler...

 

 

 

 

/images/100/0x0/55eb2109f018fbb8f8ad0c08

This is It

Kısa bir süre önce beklenmedik bir biçimde yaşama veda eden Michael Jacson’ın  konserlerine ne kadar titiz bir şekilde hazırlandığını biliyor musunuz. Film, Michael Jacson’ın  sahneye dönüş konserleri için yaptığı provalardaki çekimlerden seçilen sahnelerden oluşuyor.

 
Konusu:

Yakınlarının tam desteği ile gerçekleştirilen bu yapım, Londra konserlerine hazırlanan Michael Jacson’ın yüzlerce saatlik provalarından ve kamera arkası çekimlerinden görüntüler içeriyor. High Definition formatında, dijital ses kalitesi ile hazırlanan filmde, Jackson’ın yakın arkadaşları ve birlikte çalıştığı kişilerin röportajları da yer alıyor.

 

 


 

 

 

 


 

 

 

 

 



 

 


 

 

 




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!