Hafta sonu kar ve yaÄŸmur var

Güncelleme Tarihi:

Hafta sonu kar ve yaÄŸmur var
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2009 12:12

Hafta sonuna girerken tatil yapmak isteyenlere müjdeli haber. Uludağ'da kar yağışı yoğunlaştı ve devam edecek. Marmara'da ise yağışlı ve soğuk hava devam edecek. Ege ve Akdeniz için ise kuvvetli rüzgar uyarısı var.

Haberin Devamı

Ä°ÅžTE 5 GÃœNLÃœK HAVA TAHMÄ°Nİ   Â

DOÄžUDAN KAR MANZARALARI / FOTO GALERİ  Â

KAR PAZAR GÃœNÃœ GELECEK / WEB TVÂ

 

Türkiye’nin genelinde aralıklarla yağışlar görülecek. Sıcaklar ise iç ve kuzeybatı kesimlerinde 3 ila 5 derece azalacak.

Devlet Meteoroloji Ä°ÅŸleri Genel Müdürlüğü’nce yapılan son deÄŸerlendirmelere göre; Türkiye’nin geneli aralıklarla yağışlı geçecek. Genellikle yaÄŸmur ve saÄŸanak, DoÄŸu Anadolu, DoÄŸu Karadeniz'in iç kesimleri ile gece Edirne, Kırklareli, Bolu ve Kastamonu'nun yükseklerinde karla karışık yaÄŸmur ve kar ÅŸeklinde görülecek yağışların; MuÄŸla, Ä°zmir, Manisa, Aydın, Çanakkale ile Balıkesir'in batı ilçeleri (Ayvalık, Burhaniye, Edremit) ve Antalya'nın KaÅŸ, Alanya ve GazipaÅŸa ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.Â

Haberin Devamı

Hava sıcaklığı iç ve kuzeybatı kesimlerde 3 ila 5 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı, zamanla Marmara'da kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Ege kıyıları ile zamanla Akdeniz kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

ERCİYES KAR MERKEZİ'NDE KAYAK SEZONU AÇILDI

Erciyes Kayak Merkezi'nde kayak sezonu açıldı. Gece aralıklarla yağan kar sonucu Erciyes Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 45 santimetreye ulaştı. Erciyes Kayak Merkezi'nde kayak yapmak için yeterli kara ulaşılmasının ardından kayak pistlerinde düzeltme ve sertleştirme çalışmaları yapılarak pist, kayak severlerin hizmetine sunuldu.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kayak Eğitmeni Veysel Değirmenci, dün itibariyle yoğun kar yağdığını kayak yapılabilmesi için bu kara ihtiyaç olduğunu söyledi. Değirmenci, kayak pistini kayak yapmaya hazır hale getirdiklerini de belirtti.

Yılbaşı öncesi yağan kar Erciyes Kayak Merkezi'ndeki tesis sahiplerinin de yüzünü güldürdü.

KAR İSTANBUL'UN KAPISINI ÇALACAK

Meteorolojik tahminlere göre pazar günü Trakya'da etkili kar yağışı bekleniyor. Günün ilk saatlerinden itibaren Trakya'nın tamamı ve İstanbul'da kuvvetli yağmur şeklinde görülen yağış saat 18.00 den itibaren kar yağışına dönüşecek. Kar yağışı Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'ın tamamında etkili olacak. Pazarı pazartesi bağlayan gece de devam etmesi beklenen kar yağışının İstanbul'un Silivri ve Çatalca gibi uzak ilçelerinde bu bölgede kalan oto yollarda etkili olacağı tahmin ediliyor. Pazar günü akşam saatlerinden itibaren türkiye'ye girecek soğuk ve kar yağışı halen Romanya ve çevresini etkiliyor. Soğuk havanın önce yunanistan'in içi kesimlere daha sonra da trakya'ya ulaşması bekleniyor.

ULUDAÄž'DA YOÄžUN KAR YAÄžIÅžI BAÅžLADI
 
Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden  Uludağ'da yoğun kar yağışının başladığı bildirildi. Uludağ Meteoroloji İstasyonu yetkililerinden alınan  bilgiye göre, oteller bölgesindeki kar kalınlığı sabah saatlerinde 26 santimetre  olarak ölçüldü.

Hava sıcaklığının eksi 2 derece olduğu Uludağ'da, yoğun kar yağışı ve sis  yüzünden görüş mesafesinin 100 metreye kadar düştüğü, zaman zaman tamamen  kapandığı belirtildi.

Kar yağışının, hafta sonu da devam etmesinin beklendiği bildirildi.

KUVVETLÄ° YAÄžIÅž VE RÃœZGAR UYARISI

Haberin Devamı

Yağışların; Muğla, İzmir, Manisa, Aydın, Çanakkale ile Balıkesir'in batı ilçeleri (Ayvalık, Burhaniye, Edremit) ve Antalya'nın Kaş, Alanya ve Gazipaşa ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, yıldırım düşmesi, taşkın v.b.) karşı ilgililer ve vatandaşlar uyarıldı.

Rüzgarın, Ege kıyıları ile zamanla Akdeniz kıyılarında batı ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı uçması v.b.) ilgililer ve vatandaşların tedbirli olması istendi.

723 KÖY YOLU KAPANDI

Doğu Anadolu Bölgesi'nde iki günden beri aralıklarla devam eden kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz yönde etkiledi. Kar ve tipi yüzünden Ağrı, Erzurum ve Muş’ta 723 köyün merkezlerle ulaşım bağlantısı kesildi.

Haberin Devamı

Balkanlar üzerinden gelen kar yağışı Ağrı, Erzurum, Kars, Muş ve Ardahan’da etkili oldu. Yüksek kesimlerde yarım metreyi bulan kar kalınlığı ve tipi nedeniyle şehirlerarası ulaşım önemli ölçüde aksadı. Ağrı’da 353, Erzurum’da 300, Muş’ta ise 70 kadar köyün yolu kar ve tipi nedeniyle kapandı. Özel İdare Müdürlüğü bünyesindeki ekipler, köy yollarını açmak için çalışmalara başladı. Karayolları ekipleri ise şehirlerarası yolları sürekli ulaşıma açık tutmak için temizleme ve tuzlama çalışması yapıyor.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kar kalınlıkları Ardahan’da 5, Erzurum’da 9, Kars’ta 12, Ağrı’da 17, Muş’ta 18 santime ulaştı. Gecenin en düşük sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Erzurum, Kars, Ardahan’da 3, Ağrı ve Muş’ta 1 derece olarak ölçüldü. Balkanlar üzerinden gelen yağışlı havanın etkisini önümüzdeki günlerde de sürdürmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

Yapılan tahminlere göre, bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA : Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar, yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olacak. Yağışların; Çanakkale ile Balıkesir'in batı ilçeleri (Ayvalık, Burhaniye, Edremit) kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, Muğla başta olmak üzere İzmir, Manisa ve Aydın çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; kıyılarında batı ve güneybatılı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

Haberin Devamı

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Antalya'nın Kaş, Alanya ve Gazipaşa ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; kıyılarında güneybatılı (lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların; genellikle yağmur, Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve sağanak, gece saatlerinde iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklarla yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde akşam ve gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

DOĞU ANADOLU : Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU : Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu geçecek. (ANKA)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!