Hafta sonu İstanbul, Ankara ve İzmir’de hava durumu nasıl olacak?

Güncelleme Tarihi:

Hafta sonu İstanbul, Ankara ve İzmir’de hava durumu nasıl olacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2016 09:31

Soğuk havanın az da olsa etkisini sürdürüyor olması olası sıcaklık düşüşlerini beraberinde getiriyor. Peki, İstanbul, Ankara ve İzmir’de hafta sonu hava durumu nasıl olacak? Hava sıcaklıklarının artması bekleniyor mu? İşte detaylar...

Haberin Devamı

Okulların tatil olmasıyla beraber hafta sonunu bekleyen aileler çocuklarıyla iyi vakit geçirmek için hafta sonu hava durumunun nasıl olacağını merak ediyor. 

YAĞMUR İSTANBUL'A GERİ DÖNÜYOR

Geçtiğimiz hafta İstanbul’da aralıksız kar yağışı beklenmekteydi, ancak aralıklarla yağan kar havaların daha da soğumasına neden oldu. Bir kaç gündür İstanbul’da artan sıcaklıklar hafta sonu güneşli bir hava olur mu sorusunu da beraberinde getirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahminlerine bakıldığı zaman İstanbul’da Cumartesi günü yağmur yağacağı düşünülüyor. Hafta sonu İstanbul’da en düşük sıcaklık 8 derece iken en yüksek sıcaklık ise 10 derece olarak seyredecek. Pazar günü ise İstanbullu vatandaşlar güneşli bir güne uyanacaklar, ancak hava az da olsa bulutlu olabilir. Hafta sonu herhangi bir aktivite planlayan vatandaşların Pazar gününü değerlendirmesi daha iyi olabilir.

Haberin Devamı

İZMİR BULUTLU AMA GÜNEŞ DE KENDİNİ GÖSTERİYOR

İzmir’de geçtiğimiz hafta bir gün yağan kar vatandaşların sevinmesine neden olmuştu. Karın ardından sıcaklıkların seyrini koruduğu İzmir bu hafta sonu ne çok soğuk, ne de çok güneşli olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminlerine göre hafta sonu her iki günde de en yüksek hava sıcaklığı 15 derece olarak seyredecek.

Bulutlu geçecek olan hafta sonu güneş de kendini gösterecek. Dışarı çıkmak isteyen vatandaşlar için herhangi bir sıkıntı bulunmuyor. Ancak her an yağabilecek yağmur için yanınızda şemsiye bulundurmanız iyi olacaktır.

ANKARA SİSE TESLİM Mİ OLUYOR?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava tahminlerine göre Ankara’da Cumartesi yağmur beklenirken Pazar günü şehir sisli bir havaya uyanacak. En yüksek sıcaklığın 5 derece olacağı başkentte en düşük sıcaklıklarda ise -2 görülecek.

Ankaralı vatandaşlar Pazar günü yola çıkacaklarsa sis engeline karşı bazı tedbirler almalılar. Sisli havalarda araç kullanmanın bazı püf noktaları bulunmaktadır. Bunlardan bazıları şu şekildedir;

- Far ve stop lambalarının temizlenmesi gerekmektedir,

- Seyahat esnasında aracınızın kısa huzmeli farları ile sis farlarını yakmalısınız,

Haberin Devamı

- Yol çizgilerinin aksine yol kenarında bulunan çizgileri takip etmelisiniz,

- Özellikle sisli havalarda aracınızı yavaş kullanmalısınız.

BAKMADAN GEÇME!