Hafta sonu hava nasıl olacak? İşte 2 günlük hava durumu raporu

Güncelleme Tarihi:

Hafta sonu hava nasıl olacak İşte 2 günlük hava durumu raporu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2018 15:41

Hafta sonu hava durumu araştırmaları başladı. 2 günlük planlarını günler öncesinden yapmaya başlayan vatandaşlar, son dakika kötü bir sürpriz yaşamamak adına ‘hafta sonu hava nasıl olacak?’ sorusuna yanıt arıyor. İşte 2 günlük hava durumu raporu!

Haberin Devamı

Geride bıraktığımız hafta içerisinde hava sıcaklarının düşmesi ve pek çok ilde kuvvetli sağanak yağışının olması nedeniyle hafta sonu hava durumuna yönelik sorgulamalar arttı. Özellikle 30 Haziran ve 1 Temmuz’da YSK (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) ter dökecek olan üniversite adayları, hafta sonu hava durumunu merak ediyor. İşte Meteoroloji’nin hafta sonu hava durumu tahmini!

Hafta içi Marmara Bölgesi, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege’yi etkileyen yağışlar hafta sonu da sürecek. Yurdun kuzeybatı bölgeleri hariç diğer bölgelerde yağış beklenmiyor. Aralıklı sağanak yağışlar yurdun bazı şehirlerinde hafta sonu etkili olacak.

YAĞIŞLAR SÜRECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu, Çankırı, Eskişehir’in batısı, Osmaniye çevreleri, Adana’nın kuzeydoğusu ve Hatay’ın kıyı kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının ise Kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

 

 

BAKMADAN GEÇME!