Hafriyatta Roma Dönemi'ne ait mezar bulundu

Güncelleme Tarihi:

Hafriyatta Roma Dönemine ait mezar bulundu
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2009 18:23

KONYA'da bir inşaat alanındaki hafriyat çalışması sırasında Roma Dönemi'ne ait olduğu belirlenen mezar bulundu. İnşaat işçileri tarafından bulunan mezar, Konya Müze Müdürlüğü uzmanları tarafından incelendi. Ardından mezarda bulunan insan kemikleri ve kafatasları poşetlenerek, Konya Müze Müdürlüğü'ne götürüldü. İnşaattaki çalışmada durduruldu.

Merkez Selçuklu İlçesi Medrese Mahallesi Ulaşbaba Caddesi'nde saat 16.00 sıralarında bir inşaat alanında hafriyat çalışması sırasında insan kemiklerine rastlandı. Mezar olduğu anlaşılınca, durum Konya Müze Müdürlüğü'ne bildirildi. Müze Müdürlüğü uzmanları, incelemede bulundu. Konya Müze Müdürü Yusuf Benli, yaptığı incelemenin ardından mezarın M.S., 1'inci Yüzyıl'a ait olabileceğini söyledi.

Benli, “Bu tür mezarlardan Konya’da daha önce de bulundu. Erken Bizans, Genç Roma Dönemi'ne ait olduğunu tahmin ediyoruz. Dikdörtgen şeklindeki mezarın içerisinde birçok kafatasına rastlandı. Bu da mezarın daha sonraki dönemlerde de kullanıldığı anlamına gelebilir. Sille taşından yapılmış olan mezarda bir satırlık yazıyla kırık halde gözyaşı şişesine rastladık. Yaptığımız araştırmaların ardından mezarın tam olarak hangi döneme ve kime ait olduğunu ortaya koyabiliriz. Koruma Kurulumuz konuyla ilgili toplantı yaptıktan sonra inşaatın çalışmasına devam edip etmeyeceğine karar verilecek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!