Hacıbektaş'ta bomba muamması

Güncelleme Tarihi:

Hacıbektaşta bomba muamması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 1997 00:00

Haberin Devamı

Başbakan'ın Hacıbektaş'ı ziyareti sırasında bomba yüklü otomobille havaya uçurulacağı iddiaları devletin güvenlik zirvesince dün de yalanlandı. Emniyet Genel Müdürü, Nevşehir Valisi, Belediye Başkanı ve Emniyet amiri ‘‘Kesinlikle böyle bir olay yok, hepsi uydurma'' açıklamasında buluşurken, Başbakanlık kaynakları ‘‘Bir ses bombası bulunmuş ancak daha önce tespit edilerek etkisiz hale getirilmiş'' dediler.

Başbakan Mesut Yılmaz da dün bir soru üzerine ‘‘Bana verilen bilgiye göre bombalar ses bombasıymış. Daha önce tespit edilerek etkisiz hale getirilmiş'' dedi. Emniyet Kriminal Daire Başkanlığı yetkilileri ise ‘‘Bizim bomba uzmanları Başbakan'ın gezeceği yerlerde önceden arama yapınca söylenti ortaya çıkmış. Oysa biz bu tür gezilerde önceden uzman gönderip bomba aramasını hep yaparız. Öyle bir otomobil de yok, bomba da'' dediler. Nevşehir Valisi Şinasi Kuş dün ikinci kez açıklama yaparak, Hacıbektaş İlçesi'nde Başbakan Yılmaz ve Başbakan Yardımcısı Ecevit'in gezisi öncesi bombalı aracın etkisiz hale getirildiği iddialarının doğru olmadığını söyledi. Kuş, ‘‘Bunların tümü saçma sapan, uzaktan yakından ilgisi olamayan hayret edilecek haberler'' dedi.

Kuş, ‘‘Hacı Bektaş-ı Veli Şenlikleri bugüne kadar yapılanların en huzurlusu olarak geçmiştir. Sabah gazeteleri gördüğümde doğrusu çok şaşırdım. Zira ortada ne böyle bir bombalı araç, ne de imhası söz konusu oldu. Bunlar tamamen uydurma, saçma sapan haberler'' dedi. Hacıbektaş Belediye Başkanlığı'ndan dün yapılan açıklamada da bomba iddiaları sert bir dille yalanlandı. Emniyet Genel Müdürü Necati Bilican da kendilerine kesinlikle böyle bir olayın intikal etmediğini belirterek, ‘‘Sayın Başbakan ve Yardımcısı, Hacıbektaş ziyaretinden olaysız olarak ayrılmışlardır. Burada kendilerine yönelik herhangi bir saldırı girişimi yaşanmamıştır. Ayrıca böyle bir plan da ortaya çıkmamıştır'' demişti. Hacıbektaş Emniyet Amiri Mehmet Güler de, ‘‘Ne böyle bombalı bir araç bulduk. Ne de ihbar aldık. Hepsi yalan'' açıklamasını yapmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!