Hacı İnan mahkemeye sevk edildi

Güncelleme Tarihi:

Hacı İnan mahkemeye sevk edildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2011 15:41

Hizbullah soruşturması kapsamında Hacı İnan ve Mehmet Esin mahkemeye sevk edildi.Aynı soruşturmada İnan ve Esin'le birlikte gözaltına alınan 3 kişi ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

İstanbul özel yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen yeni bir soruşturma kapsamında gözaltına alınan Hizbullah terör örgütünün askeri kanat sorumlusu olduğu iddia edilen Hacı İnan, oğlu Seyfülislam İnan, İstanbul sorumlusu olduğu öne sürülen İlyas Kutulman, Gazeteci Mehmet Eşin ile Abdulbari Çelik bu sabah adliyeye sevkedildi.

HACI İNAN İLE MEHMET EŞİN MAHKEMEYE SEVKEDİLDİ

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hakan Karaali tarafından sorgulanan şüphelilerden Hacı İnan ve Mehmet Eşin "terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Şüpheliler İlyas Kutulman, Seyfulislam İnan ve Abdülbari Çelik savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı. İnan ve Eşin, İstanbul nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

Haberin Devamı

KUTULMAN MEDYAYA TEPKİ GÖSTERDİ

Savcılık tarafından serbest bırakıldıktan sonra adliye çıkışında açıklama yapan İlyas Kutulman, "Yalan haber yapmayın. Bizim istediğimiz budur. İnsanlara iftira atmayın, insanları karalamayan. Bu ülkenin bütün vatandaşları kanun önünde eşittir. Anayasa’da bu yazılıdır. Bir sürü insan 102. maddeden yararlanıp tahliye oldu. Fakat siz maalesef sadece Hizbullah tutuklularını gündeme getirdiniz, sadece onlar faydalanmış gibi gösterdiniz gündem yaptınız ve en nihayetinde Hacı İnan’ın tekrar cezaevine girmesi için bir vesile oldunuz. Sizi bundan dolayı kınıyorum" dedi.

BANA BİR ŞEY SORULMADI

Gazetecilerin "Savcılıkta neler soruldu size? Gözaltı gerekçeniz neydi?" sorularına Kutulman, "Savcılıkta bana hiç bir şey sorulmadı. Yaptığım hiç bir şey yok. 3 tane Hacı İnan’ın oğlu Seyfülislam ile yaptığım telefon görüşmesi. Sadece bu başka bir şey yok. Bana hiç bir şey sorulmadı. Telefon konuşmalarının içeriğinde herhangi bir suç yok" şeklinde yanıt verdi.

"ANNEMİ ZİYARETE GİTMEK İÇİN BİLET ALDIM''

Yurt dışına çıkacağı iddialarına ilişkin de açıklamalarda bulunan Kutulman, "Ben ayın 18 ’inde gidiş ve dönüş olmak üzere bilet aldım. Annem Bingöl’de annemi ziyaret edecektim. Kardeşim Diyarbakır Cezaevi'nde. Kardeşimi ziyaret edecektim. Zaten biletim gidiş dönüşlü" dedi.

Haberin Devamı

Basın mensuplarının "Yeniden tutuklama kararı çıkanlar oldu, onlara yönelik tepkiler sizi etkilemiş olabilir mi?"sorusuna Kutluman, "Onların kaçmış olması kabağın bizim başımıza patlamasına neden oldu. Yani tek neden o" diye cevap verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!