Hacı Bektaş Veli törenleri yarın başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Hacı Bektaş Veli  törenleri yarın başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2008 17:04

Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri yarın Nevşehir’in Hacıbektaş İlçesi’nde başlayacak.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de katılacağı törenlere, DSP Genel Başkanı Sezer, SHP Lideri Karayalçın, Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve çok sayıda davetli katılacak. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da törenlere katılmayacak. Öte yandan, CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç başta olmak üzere çok sayıda CHP’li milletvekili de törenlere katılacak.

Bu yıl, 45. Ulusal, 19’ncu Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri yarın başlayacak. Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu ile Alevi örgütleri arasında son birkaç yıldır devam eden tartışmalar nedeniyle, yine “ayrılık” gölgesinde geçecek olan törenler 3 gün sürecek.

CUMHURBAŞKANI TÖRENLERDE

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in görevde olduğu dönemde hemen hemen her yıl katıldığı törenlere bu yıl Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katılacak. Gül’ün, törenlerde bir de konuşma yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yanı sıra törenlere, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Ri1fat Hisarcıklıoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Almanya Yeşiller Partisi Milletvekili ve Avrupa Parlamentosu üyesi Ozan Ceyhun, Kıbrıs Milli Eğitim Bakanı Canan Öztoprak ve Kıbrıs Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş da katılacak. Yeni siyasi parti hazırlıkları içinde olan Gazeteci Tuncay Özkan’ın da törenlerin ikinci gününe katılacağı bildirildi.

BARIŞ ÖDÜLÜ SEYFİ OKTAY’A

Yarın saat 10.00’da Hacıbektaş Belediye Meydanı’nda başlayacak törenlerde, Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, Nevşehir Valisi Asım Hacımustafaoğlu, Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ve Hacıbektaş Kaymakamı Mustafa Eldivan birer konuşma yapacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de törenin açılışında bir konuşma yapması bekleniyor. Öte yandan, her yıl geleneksel olarak verilen “Hacı Bektaş Veli Dostluk Barış Ödülü” bu yıl eski Adalet Bakanlarından Seyfi Oktay’a layık görüldü. Oktay’ında törenlerde bir konuşma yapması bekleniyor.

ALTERNATİF ETKİNLİKLER


Bu yıl, 45. Ulusal, 19'ncu Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri yine "ayrılık" gölgesinde yapılacak. Hacıbektaş Belediye Başkanı ile Alevi örgüt ve kurumları arasında son birkaç yıldır devam eden tartışma, törenlerin bu yılki kutlamalarına da yansıyacak. Yarın başlayacak ve 18 Ağustos’a kadar sürecek olan törenlerin resmi kutlamalarına Alevi kurum ve kuruluşları katılmayacak. Aleviler, resmi kutlamaların dışında aynı tarihlerde alternatif etkinlikler yapacak. Alevi Bektaşi Federasyonu’nun öncülüğünde yarın akşam Hacıbektaş Kapalı Spor Salonu’nda bir cem töreni gerçekleştirilecek. Yine, dünyadan ve Türkiye’den çok sayıda Alevi gencin katılacağı bir forum düzenlenecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!