Haberin zamanına dikkat

Güncelleme Tarihi:

Haberin zamanına dikkat
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2010 00:00

İddiaların ortaya atıldığı zamanlamaya dikkatinizi çekmek istiyorum.

Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı’ndaki arama sona eriyor, Anayasa Mahkemesi askere sivil yargı yolunu açan yasayı görüşmek üzere gündeme alıyor ve birdenbire ortaya ne olduğu meçhul iddialar ve planlar çıkıyor.

GENELKURMAY Başkanlığı’nda dün düzenlenen bilgilendirme toplantısının soru cevap bölümünde konuşan Tümgeneral Ferit Güler, Balyoz Harekat Planı’yla ilgili, “İddiların ortaya atıldığı zamanlamaya dikkat” dedi. Güler, şöyle konuştu:

Vicdana sığmaz

* “Bir kez daha altını çizerek söyleyeyim ki bu planın ismi asla o iddia edilen isim (Balyoz) değildir. O planla bağlantılı olarak geri bölge emniyeti, sıkıyönetim uygulamasının görüşüldüğünü açıkladık.

* Bu konular dışında da iddia edilen hususlar (cami bombalanması, savaş uçağının düşürülmesi) için ise aklı ve vicdanı olan hiçbir kimsenin kabul etmeyeceğini diyerek kınadık. Acaba burada anlaşılamayan ne var diye düşünüyorum.

* İddiaların ortaya atıldığı zamanlamaya dikkatinizi çekmek istiyorum. Seferberlik Bölge Başkanlığı’ndaki arama sona eriyor, Anayasa Mahkemesi askere sivil yargı yolunu açan yasayı görüşmek üzere gündeme alıyor ve birden bire ortaya ne olduğu meçhul iddialar ve planlar çıkıyor.

Planlar çalındı mı?

* (Planlar Selimiye Kışlası’ndaki kozmik odadan mı kaçırıldı, sorusu üzerine) TSK, bu tür bilgi sızdırma olaylarını çok ciddiyetle soruşturuyor. Birinci orduda da buna benzer bir soruşturma var. Yürütülen soruşturma neticelenmeden kesin bir hükme varamayız.”

* Güler, Sason’daki uzman çavuş Serkan İpek’in şehit olduğu olayda ise askeri savcılığın değil Kulp cumhuriyet savcısının soruşturduğunu anımsattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!