Haber uydurma

Güncelleme Tarihi:

Haber uydurma
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2012 00:00

Wall Street Journal Gazetesi’nin Uludere’de 34 köylünün öldüğü bombardımanda istihbaratı ABD’nin verdiği iddiası için Başbakan Erdoğan “Uydurma haber. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bedel ödetme kastı ve Obama hükümetini zora düşürme gayreti” dedi.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Wall Street Journal Gazetesi’nin Şırnak Uludere’de 34 köylünün öldüğü bombardımanda istihbaratı ABD’nin verdiği iddialarına Bulgaristan’dan yanıt verdi. Haberin uydurma olduğunu savunan Erdoğan, tartışmaları, “Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bedel ödetme kastı ve Obama hükümetini zora düşürme gayreti” olarak değerlendirdi.  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün açıklamaları ve “Ülkeyi TSK mı yönetiyor?” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ardından Erdoğan da Uludere tartışmasına Bulgaristan’dan katıldı. Erdoğan şunları söyledi:
 “Genelkurmay Başkanımız özellikle kendi alanına yönelik cevaplamasını yapmıştır. Türkiye’yi ana muhalefet partisi CHP’nin idare etmediğini çok iyi biliyorum ama kurumlarımın da kendi ilgi alanlarıyla ilgili konuları cevaplamalarının doğru olduğuna inanıyorum. Zira gözcü dediğimiz insansız hava araçları ilk olarak silahlı kuvvetlerimizin emrinde hareket ediyor. Fakat Amerika’da uydurma bir haberle kalkıp da Türkiye’de hükümete veyahut Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bir bedel ödetmek kastı ile hareket edenler veyahut da şu anda Amerika’daki seçimler sebebiyle orada mevcut iktidarı zora düşürme gayreti içerisinde olan bir yayın politikasını mevcut gazete kendisine gaye edinmişse, onu bilemem. Ben bu haberi, hükümeti bu seçimler öncesinde zora düşürme adımı olarak görüyorum.  Zira silahlı kuvvetlerimizin açıkladığı gibi biz kendi insansız hava araçlarımızla hareket ederek bu adım atılmıştır ve şu anda da gerek idari gerekse adli yargıda süreç devam etmektedir. Konuyla ilgili söyleyeceğim herhangi bir şey söz konusu değil.”

Haberin Devamı

Zulüm olmasa aile hukukumuz sürerdi

ERDOĞAN, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın aylar sonra çıktığı televizyon programında muhaliflere verdiği destek nedeniyle Türkiye’yi suçlamasının hatırlatılması üzerine de şunları söyledi: “Muhalif güçlerin Suriye’de attıkları adımlarla ilgili hassasiyetimiz devam ediyor. Bizim burada olup bitenlere duyarsız kalmamız mümkün değil. Aile hukukumuz vardı. Bu denli noktadaydık. Ama eğer halkınıza zulmederseniz o zaman da biz sizin yanınızda olamayız. Eğer bu zulüm olmamış olsaydı bugün bu süreç aynen devam ediyor olacaktı.  Ama düşünün ki 10 binin üzerinde insan öldürülüyor, sokakların arasında tanklar var, toplar var, bu insanlar öldürülüyor. Burada kalkıp ‘Beşar iyi yapıyorsun’ diyemeyiz. Buna kimsenin hakkı yok. Şu anda uluslararası hukuktan tamamen uzak, evrensel insan hakları beyannamesine tamamen ters bir zulüm Suriye’de cereyan etmektedir ve bu konuda bizler mazlumun yanında yer almaya, elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.  Bunu da Beşar’ın böyle bilmesini ifade ediyoruz. Beşar şöyle demiş böyle demiş hiç düşünmemize gerek yok ve halkın iradesinin karşısında Beşar’ın da dayanamayacağını ben yine çok açık net bugün Bulgaristan’da söylüyorum. Er veya geç halk ne derse o olacaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!