Hâkimler devletine karşı çıkalım

Güncelleme Tarihi:

Hâkimler devletine karşı çıkalım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2010 00:49

Cumhurbaşkanın halk tarafından 5+5 modeliyle seçilmesini düzenleyen yasa tasarısı dün Anayasa Komisyonu’nda görüşülürken Anayasa Mahkemesi Raportörü Osman Can’ın, anayasa değişiklik paketine ilişkin olası iptal kararının uygulanmaması önerisi gündeme geldi.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, “Bu anarşist bir yaklaşım. Yargıyı gereksiz sayan bir anlayış” dedi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, AK Parti’nin uzlaşmadan uzak tavrını eleştirerek, “Gösterdiğiniz tepki e-muhtıraya. Onun faili İstanbul’da geziyor. Tutup intikamınızı Anayasa’dan almayın” diye konuştu. Adalet Bakanı Sadullah Ergin, muhalefete çağrıda bulunarak şunları söyledi:
“Kontrolsüz güç yasama organı için de yürütme organı için de yargı için de tehdittir. Parlamentoyu denetleyen birden çok organ var. Yürütme yaparsa yine parlamento, halk denetliyor. Ama yargının anayasal sınırları aşan, yetkisini aşan uygulamalarını nasıl engelleyeceğiz ve nasıl önleyeceğiz? Bir parlamento diktatoryasına karşı çıkalım, yürütme diktatoryasına karşı çıkalım ama bu ülkenin hakimler devleti olmasına da karşı çıkalım, jüristokrasinin egemen olmasına da karşı çıkalım.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!