Güzel sanatlar öğrencileri İstanbul'da buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Güzel sanatlar öğrencileri İstanbulda buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin düzenlediği ‘‘2. Uluslararası Öğrenci Trienali'' bugünden itibaren 25 Haziran'a kadar Fakültenin Acıbadem'deki binasında gerçekleşecek.

Uluslararası Öğrenci Trienali'nin ilki 1997 yılında yapılmış, yurt dışından on, yurt içinden yedi güzel sanatlar okulu katılmıştı. Bu yıl da ABD, Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Bulgaristan, Finlandiya, Fransa, İtalya, İngiltere ve Makedonya'dan 13, Türkiye'den 6 olmak üzere toplam 19 güzel sanatlar fakültesinin katıldığı Trienalde öğrenciler ve öğretim üyeleri beraberlerinde getirdikleri eserlerle açacakları sergide, geleceğin sanatına ilişkin ipuçları verecekler. Sergi, Fakültenin on sanat galerisinde tüm Fakülteyi kapsayacak biçimde yer alacak. Daha sonra bu büyük sergi bir katalogla dünyaya tanıtılacak.

Trienalin yalnızca Türkiye'de değil dünyada da sayılı bu tür etkinliklerin baaşında geldiğini belirten MÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Hüsamettin Koçan, Trienalin Fakültenin eğitimine önemli katkılar yapacağını, katılan her fakültenin öğretim üyelerinin ve öğrencilerinin sanat eğitimine bakışlarında değişiklikler olacağını vurguluyor.

Trienal kapsamında 6-7 Haziran tarihlerinde ‘‘2000'de Sanat Eğitimi Ütopyaları'' adlı bir sempozyum yapılacak. Sempozyumda öğretim üyeleri ve öğrenciler nasıl bir güzel sanatlar eğitimi düşlediklerini anlatan bildiriler sunacak, ortak sorunlarını tartışacaklar. Bildiri kitabı İngilizce ve Türkçe basılarak birçok ülkeye yayılacak.

Trienale Türkiye'den katılan güzel sanatlar fakülteleri şunlar: Anadolu Üniversitesi GSF, Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Haacettepe Üniversitesi GSF, Marmara Üniversitesi GSF, Mersin Üniversitesi GSF, Mimar Sinan Üniversitesi GSF.

Bilgi için: (0216) 326 26 67-68-69

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!