Güzel göğüs için füze teknolojisi

Güncelleme Tarihi:

Güzel göğüs için füze teknolojisi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 1998 00:00

Haberin Devamı

İngiliz roket uzmanları, jet motorları ve petrol boru hatlarında kullandıkları lazer teknolojisiyle göğüslere tam oturan, kusursuz bir sutyen icat ettiler. Göğüslerin şeklini ve hareket ettikçe nasıl değiştiklerini incelemek için lazer ölçü aletlerinden yararlanan mühendisler, kullandıkları askı ve ‘‘akıllı’’ malzemeyle göğüsleri dik tutmayı başardılar.

Giymesi daha rahat olduğu bildirilen sutyende, göğüs ağırlığının omuz askılarına taşındığına dikkat çekildi. Uzmanlar, bugüne kadar kadınların giydiği klasik sutyenlerin göğüsleri sıkıştırdığını ve göğüs ağırlığını vücudun yanlış taraflarına yayarak bele basınç yaptığını kaydettiler. Yeni sutyenin askılarının göğüs ağırlığını dengeli bir şekilde yukarıya doğru çekecek biçimde tasarlandığı bildirildi.

Bu arada göğsün oturduğu yuvayla sırt ölçülerinin kadından kadına farklı olduğunu da kaydeden uzmanlar, bu alanda da mükemmelliğe ulaşıldığını ve her bedene göre sutyen bulunabileceğini belirttiler.

Araştırma safhasında olan sutyenin yakında ticarileştirilerek piyasada satılacağı belirtildi.

Loughborough Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nde sutyen araştırması yapan ekibin başı Profesör Dr. John Tyrer, ilk sutyenin önümüzdeki yıl Paskalya tatilinde piyasaya çıkacağını müjdeledi.

Yapılan bir ankette kadınların yüzde 70'ine giydikleri sutyenlerin tam oturmadığı ortaya çıktı. Son yıllarda kadınların göğüs ölçülerinin büyümesi, göğüsleri dik tutabilecek sutyen ihtiyacına yol açmıştı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!