Güvercinlik'te sahil yolu krizi

Güncelleme Tarihi:

Güvercinlikte sahil yolu krizi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2008 18:47

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Güvercinlik Köyü sahil yolunun Kaymakamlık tarafından araç trafiğine kapatılmasını protesto eden esnaf, basın açıklaması yapıp kararı protesto etti.

Güvercinlik Köyü sahil yolunun 1 Haziran'dan itibaren Trafik İlçe Komisyonu tarafından alınan kararla saat 12.00- 04.00 arasında bariyer konulup araç trafiğine kapatılması 30'a yakın esnafı isyan ettirdi. Güvercinlik Köyü sahilinde toplanan ve aralarında restoran, market ve otel işletmecilerinin de bulunduğu esnaf, basın açıklaması yapıp kararı protesto etti. Esnaf adına konuşan Hasan'ın Yeri Restaurant'ın işletmecisi Jale Külahçı, turizm sezonu başlamadan önce alınan bu kararın uygulanması durumunda esnafın büyük sıkıntı yaşayacağını belirterek, şunları söyledi:

“Yolun kapatılmamasının gerektiğini valilik, kaymakamlık ve muhtarlığa gerekçeleri ile anlattık. Esnafın çok zor durumda kalacağını söyledik. Yolun trafiğe kapanması ile sadece 25 aracın park yapabildiği köy meydanına 400 araç gelmeye kalkınca büyük bir kaos yaşanıyor, trafik kazaları meydana geliyor. Güvercinlik'e gelen ancak park yeri bulamayan yerli- yabancı turist köyümüzü terk etmeye başladı. Bu gidişle 20’ye yakın esnaf iflas eder. Acil çözüm bulunması için trafik komisyonunu müracaat ettik, komisyon üyeleri gelip inceleme yaptılar ancak sonuç alamadık. Kamusal kararlar toplum yararına alınır, toplumda gerginlik yaratmak kaos yaratmak için değil.”

MUHTAR İLE ESNAF GERGİNLİĞİ

Güvercinlik Köyü Muhtarı Mehmet Gereme ise sahil yolunun trafiğe kapatılması kararının, köy halkı ve bir grup esnafın isteği üzerine kaymakamlık tarafından alındığını savundu. Sahil yolunda inceleme yapan Muhtar Gereme ile esnaf zaman zaman tartıştı. Esnafın yaya yolunun üzerine restoranların masa ve sandalyelerini koyması ve seyyar market bile açması yüzünden bu kararın alındığını öne süren Muhtar Gereme'ye Öz Restoran’ın sahibi Cevat Öz tepki gösterdi. Öz, “Evet yaya yolunun üzerine masa sandalye koyduk. Biz de işletmeciyiz. Bunları şikayet edeceğiniz yerde gidin kaçak iskeleleri yıkın. Masaları koyacağımız başka yerimiz yoktu, çaresiz kaldık” dedi.

MUHTAR SİNİRLENDİ

Aynı zamanda otel işletmeciliği yapan Güvercinlik Muhtarı Gereme ise “Halkın ve esnafın bir bölümünün isteği üzerine bu karar alındı. Karar alınmadan önce esnafa üç kez çağrı yaparak yolun kapatılmasını konuşalım dedim. Ama kimse toplantılara gelmedi. Otopark sıkıntımız olduğu doğru ama esnaf kanun ve kurallara uymuyor. Restoran eklentileri ve giren taşıtlar yüzünden sahil yolunda büyük kaos yaşanıyordu. Ben de esnafım, ben de mağdurum ancak sahil yolunun kapalı kalması bence olumlu bir karar. Sorun halkın ve esnafın yasalara tam olarak uymamasından kaynaklanıyor. Ancak kaymakamlık yolu aç derse ben de açarım” karşılığını verdi.
Yaklaşık bir saat süren toplantı ve sahil incelemesinin ardından esnaf dağıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!