Güvenliğim tehlikede koruma istedim

Güncelleme Tarihi:

Güvenliğim tehlikede koruma istedim
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2013 00:00

Memet Ali Alabora, aylar öncesinden ‘Mi Minör’ adlı tiyatro oyunuyla Gezi Parkı eyleminin provasını yaptığı iddiasına yanıt verdi: “Dehşete düştüm. Resmi makamlardan izin alınmış bir tiyatro oyunundan böylesine aklı zorlayan bir sonuç çıkarmak ancak bir kasıtla açıklanabilir.”

Haberin Devamı

Yeni Şafak gazetesi, Gezi Parkı eylemiyle ilgili son derece ilginç bir iddia ortaya attı. Gazeteye göre protestoların öne çıkan yüzlerinden Memet Ali Alabora’nın geçtiğimiz aylarda İstanbul’da sahnelediği ‘Mi Minör’ adlı oyunuyla aylarca Gezi Parkı eylemlerinin provası yapılmıştı. Üstelik Pinima adlı hayali bir ülkenin diktatörüne karşı isyan hareketini anlatan oyun, İngiltere merkezli bir ajansın desteğiyle sahnelenmişti. İddiaya Memet Ali Alabora’dan jet yanıt geldi:

KASIT VAR

“Yeni Şafak, ‘Bu ne tesadüf’ manşetiyle; içinde uzaylıların dahi yer aldığı, tamamen kurmaca bir ülke olan Pinima’da geçen ve fantastik bir oyun olan ‘Mi Minör’ isimli tiyatro eseri ile Gezi Parkı olayları arasında akla mantığa sığmayacak bir şekilde bağlantı kurmaya çalışmıştır. Sadece İstanbul’da 23 kez oynanmış, onlarca TV kanalı ve gazetede yer almış, toplamda üç mekânda, üçü için de resmi makamlardan üç ayrı izin alınmış bir tiyatro oyunundan böylesine aklı zorlayan bir sonuç çıkarmak ancak bir kasıtla açıklanabilir.”

O AJANS TÜRKİYE’DE

Alabora, İngiltere merkezli bir ajanstan destek aldıkları iddiası için de konuştu: “Yeni Şafak’taki haberde adı geçen ajans, oyunun sosyal medya iletişimine destek vermiş dijital bir iletişim ajansıdır. İngiltere’de de faaliyet gösteren, Türkiye’de kurulu bir dijital ajanstır. Sahipleri ve ortakları da Türk’tür. Oyunun Twitter ve Facebook’ta tanıtılması için çalışmışlardır.”

Haberin Devamı

Ölüm tehdidi alıyorum

“Hedef gösteriliyorum” diyen Memet Ali Alabora, tehdit aldığını ve koruma talep ettiğini açıkladı: “İki gün önce yurtdışından, bilmediğim bir adresten, tanımadığım bir isimle gönderilen ve benimle bir yerde buluşmak istediğini belirten İngilizce iki e-posta aldım. Bu e-postaları hukuken gereğinin yapılması için anında avukatıma bildirdim. Yeni Şafak gazetesinde çıkan haberle ilgili de avukatım hukuki süreci başlatacaktır. Ayrıca medya ve sosyal medya aracılığı ile beni hedef gösteren, tehdit edenlerle ilgili de hukuki takip yapılmaktadır. Can güvenliğim olmadığından, bugün avukatım yetkili makamlara koruma talebinde de bulunmuştur.”

Haberin Devamı

Strasbourg konferansına gitmiyorum

Fransa’nın Strasbourg kentinde düzenlenecek, Gezi Parkı olaylarının konuşulacağı konferansa davet edilen Alabora, seyahat planını iptal ettiğini açıkladı: “Bugün, Avrupa Parlamentosu Türkiye Delegesi Başkanı Sayın Hélène Flautre, Yeşiller/Avrupa Özgür İttifakı Eşbaşkanları Sayın Daniel Cohn-Bendit ve Sayın Rebecca Harms ile Avrupa Parlamentosu delegesi Sayın Ska Keller’in davetiyle 12 Haziran’da Strasbourg’da gerçekleşecek olan ve Gezi Parkı olaylarının konuşulacağı bir konferans için yola çıkacaktım. Fakat yaşanan son olaylar ve sürekli üretilen spekülasyonlardan ötürü seyahatimi iptal ettiğimi kendilerine bildirdim. Kendilerinden de davetlerine icabet edemediğim için özür dilerim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!