Güvenli İnternet günleri

Güncelleme Tarihi:

Güvenli İnternet günleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2007 00:00

Bilişim Eğitim Merkezi, ailelere, çocuklarını İnternetin zararlarından koruma yöntemleri ile ilgili “Güvenli İnternet Günleri” eğitim seminerlerini başlattı.

Haberin Devamı

Bilişim Eğitim Merkezi, “Güvenli İnternet Günleri” başlığında düzenlediği aileleri bilinçlendirme eğitim seminerleri Beyoğlu Belediyesinde 8- 15 ve 22 Mayıs 2007 tarihlerinde gerçekleştirildi. İkincisi Bahçeşehir Belediyesi ile 1 Haziran 2007 tarihinde devam edecek seminerlerde ailelerin bilinçlendirilmesi hedefleniyor. Ailelere “İnternet Nesli Yetiştirmeyi Biliyor muyuz?” içeriği ile 05-15 yaş arasında çocuklarını İnternet’in zararlı yönlerinden nasıl koruyacaklarının eğitimleri ve Volsoft Web filtre yazılım programı ücretsiz olarak veriliyor.

 

Beyoğlu Belediyesinde düzenlenen Güvenli İnternet Günleri kapsamında “ İnternet Nesli Yetiştirmeyi Biliyor muyuz?” içeriği ile hazırlanan eğitimlere 3 gün boyunca toplam 250 aile katıldı. Beyoğlu belediyesine bağlı semt konaklarında düzenlenen eğitimlerde annelerin çocuklarıyla kurdukları teknolojik dil ve hangi yöntemlerle çocuklarını İnternet’in zararlarından koruyabileceklerinin eğitimi verildi. 1 Haziran 2007 tarihinde Bahçeşehir Belediyesi ile yapılacak eğitimlere, İstanbul’daki tüm belediyeler ile düzenli olarak eğitim seminerlerine devam ederek ücretsiz olarak ailelerin bilinçlendirilmesi sağlanacak. Belediyelerin ve ailelerin yoğun ilgisi ile karşılanan proje 2007yılı sonuna kadar devam edecek.

 

Haberin Devamı

Bilişim Eğitim Merkezi, İnternet’in çocuklarımızın ve gençlerimizin gelişimlerinde aldığı önemli rolün farkındalığı ile, bu geniş ve özgür alanın pozitif kullanılmasını sağlamak ve bu konuda ailelerin bilinçlenmesini sağlamak amacıyla düzenli olarak eğitim seminerleri dizisini başlattı.

 

Bilişim Eğitim Merkezi, bu eğitimlere, toplumumuzun kendileri yetişirken yeni bir olguya karşı çocuklarını ve gençlerini iyi yetiştirebilmeleri için hazırlanmış bir bilinçlendirme proje hedefi ile yola çıktı.

 

Bilişim Eğitim Merkezi tarafından gerçekleştirilen “İnternet Nesli Yetiştirmeyi Biliyormuyuz” sorularını cevaplayan bilinçlendirme ve eğitim seminerlerinde; anne ve babalara çocuklarını İnternet’ten nasıl koruyacakları, hangi araçlar ve yöntemler ile tedbir alabilecekleri konusunda 8 farklı başlıkta bilgiler veriliyor. Çocukları İnternet’in zararlarından koruma eğitimlerini Bilişim Eğitim MerkeziSistem ve Network Bölümü Koordinatörü İrfan Bostancı, Filtre programı kullanımı ile ilgili eğitimi Volsoft Yazılım Satış Müdürü Atilla Aydınalp ve İstanbul İnternet Kafeciler Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Necmi Karademir ise İnternet’in yaşamımızdaki genel görüşü ile ilgili bilgiler veriyor.

 

Haberin Devamı

Anne ve babalara yönelik olarak hazırlanan eğitim seminerlerinde bilinçlendirme çalışmalarında aşağıdaki konu başlıklarında bilgiler veriliyor.

 

  * Çocukların İnternet kullanım alanları

  * İnternetin faydaları

  * Çocuklar için İnternet üzerinde olası tehditler

  * Çocuğunuzun risk altında olduğunun göstergeleri

  * Risk tespit edildiğinde ne yapılmalı?

  * Çocuğun risk altına girme ihtimalini minimize etmek için neler yapmalı?

  * Çocuğunuz sakıncalı içerikli reklam mailleri alıyorsa neler yapılmalı?

  * Bilgisayarda çalıştırılan program ve gezilen İnternet siteleri nasıl izlenir & nasıl kısıtlanır?

  * Volsoft Web Filtre Yazılımının Kullanımı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!