Gürsel Tekin: Siz Oslo'ya biz Meclis'e

Güncelleme Tarihi:

Gürsel Tekin: Siz Osloya biz Meclise
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2012 13:55

Başta artan terör saldırıları olmak üzere gündemdeki konuları Hürriyet'e değerlendiren Gürsel Tekin, hükümeti Oslo protokollerini açıklamaya davet etti.

Haberin Devamı

Foça'daki PKK saldırısının ardından İzmir'de yaşanan dayanışmaya CHP'den kutlama geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Gavur İzmir'i yürekten kutluyorum. Herkese insanlık dersi verdiler. Toplumsal dayanışmayı gösterdiler" dedi.

/images/100/0x0/55eadd6bf018fbb8f89b9e2a
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in, CHP'nin TBMM'yi toplantıya çağırmasına yönelik eleştirilerini yanıtlayan Tekin, "Oturacaksın terörle müzakere edeceksin, sonra Meclis'i topluyoruz diye bizi eleştireceksin. İktidar partisi önce kamuoyuna terör örgütüyle yaptıkları protokolleri açıklasın. Sayın Çelik'in yüreği yetiyorsa, o protokollerin 16. ve 17.'nci maddelerini kamuoyuna açıklasın" dedi.

Haberin Devamı

Tekin şöyle konuştu:
 
"SİZ OSLO'YA, BİZ MECLİS'E..."
 
"Biz terörle müzakere yapıp oturup protokol yazmıyoruz. O protokolün altına imza atmıyoruz. CHP olarak, bir siyasi parti olarak meşru zeminde görüşmeye çağırıyoruz. Bizim Oslo'ya gitmegi gibi durumumuz yok. Oslo sizin işiniz. Siz Oslo'ya, biz Meclis'e."
 
"PLAZA YAPTIRDIĞINIZ MÜTEAHHİTE KARAKOL DA YAPTIRIN..."
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın "Sınırda karakol yaptıracak müteahhit bulamıyoruz" sözlerini de eleştiren Tekin, "Alışveriş merkezi, plaza yaptırmak için yandaş müteahhit buluyorsunuz. Kaymaklı işleri yandaşlara veriyorsunuz. Bu ülkenin çocuklarını korumak sözkonusu olunca da müteahhit bulamıyorsunuz. Sayın Bakan (Erdoğan Bayraktar) betondan iyi anlar. Vatanın bütünlüğü için de betona ihtiyaç var. Karakolların yapımı için yandaş müteahhit listesi gerekiyorsa, bende var kendisine gönderirim. Bu yandaş müteahhitlerin hepsi bir karakol yapsa altı ayda sorun biter" dedi.
 

CHP'YE YENİ SLOGAN

CHP Kurultayı'nın ardından yeniden Genel Başkan Yardımcılığı koltuğuna oturan Tekin, ilk iş olarak "Başın düşünce dara, CHP'yi ara" sloganını ortaya atmıştı. Bu slogana gelen eleştirilerin ardından yeni bir sloganla ortaya çıktı Tekin: "CHP'ye üye ol, çözümün parçası ol"

Tekin, bu sloganla CHP'yi halka açmayı, halkla bütünleşmeyi hızlandırmayı planladıklarını söyleyerek, "Türkiye'deki sıkıntıların üstesinden ancak CHP gibi köklü bir parti gelir" dedi.

AK Parti'yi "avukatın düşkünü, derdini mübaşire anlatırmış" sözüyle eleştiren Tekin, "Türkiye'de iktidar partisi kendi yarattığı sorunlar karşısında çaresiz kalmış durumda" diye konuştu.

"KARAKOL GÜVENLİĞİ SAĞLAYAMAYAN İKTİDAR SEÇİM GÜVENLİĞİNİ NASIL SAĞLAR"
 
Hükümetin, sınır bölgelerinde güvenlik nedeniyle karakol yaptıramadığını, bunu da bir Bakan'ın ağzından açıkladığını söyleyen Tekin, konuyu yerel seçimlerin erkene alınmasına bağladı.

Haberin Devamı

Tekin şöyle konuştu:
"Karakol güvenliğini sağlayamıyorum diyen iktidar bölgede seçim güvenliğini nasıl sağlayacak? 15 ilde seçim yapacak durum var mı? Güvenliği sağladığınızı garanti edin, seçimi hemen yarın yapalım."
 
"GAZİ'Yİ OTOBÜSLE GÖNDERMEK YAKIŞMADI"
 
Şemdinli'deki çatışmalarda yaralanan askerin otobüsle evine gönderilmesini de eleştiren Tekin, "Türkiye'ye yakışmadı" dedi.

Tekin, "Ekonomi ile övünen, milli gelirin 18 bin dolar olduğunu söyleyen AK Parti'ye sesleniyorum; Gazi'yi otobüsle göndermek de, şehit babasının ayağındaki ayakkabı da yakışmıyor. Şehit babasının ayağındaki o ayakkabı toplumun yüzüne şamar gibi çarpmıştır. Herkes bundan ders almalı" diye konuştu.
 
"SİZİ DİYANET'E HAVALE EDİYORUM..."
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in manevi körlük konusundaki "İnekte de far gibi göz var. Sayın Başbakan'ın manevi körlüğü de, maddi körlüğü de yok" sözlerini de yanıtlayan Tekin, "Eğer maneviyattan bahsediyorsanız, gelin bu mübarek günde iyi birşey yapın. TBMM'ye aile sigortası yasa teklifini verdik. Eğer hayırlı bir iş yapmak istiyorsanız aile sigortası yasasını çıkartalım. Maneviyat arıyorsanız maneviyatın kapısı aile sigortasından geçer" dedi.

Haberin Devamı

Tekin sözlerine şöyle devam etti:
"Haramla besleneceksiniz, yetimin haklarını yiyeceksiniz, sonra da dönüp dürüstlüğüyle toplumun her kesiminin gönlünde taht kurmuş ana muhalefet liderine insanlık, maneviyat dersi vereceksiniz. Sizi Diyanet İşleri'ne havale ediyorum..."
 
ERDOĞAN'A FIKRALI YANIT
 
Tekin, Başbakan Erdoğan'ın CHP'ye yönelik eleştirilerine de bir fıkra ile yanıt verdi:
"Fukara bir ailenin oğlu, babasına sormuş; 'Baba biz bu fukaralıktan ne zaman kurtulacağız?' Baba yanıt vermiş; '40 gün sonra oğlum.' Oğlan yine sormuş; 'Baba 40 gün sonra ne olacak da kurtulacağız fukaralıktan?' Baba yine yanıtlamış; Alışacağız oğlum..."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!