Gürsel Tekin: "Rakibimiz sayın Başbakan olacak"

Güncelleme Tarihi:

Gürsel Tekin: Rakibimiz sayın Başbakan olacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2013 19:56

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, yerel seçimlerde İstanbul'daki rakiplerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Almanya genel seçimlerini izlemek üzere Berlin'e gelen Tekin, Kreuzberg ilçesinde esnafı ziyaret etti. Burada Türk gazetecilere açıklamalarda bulunan Tekin yerel seçimlerde üç büyük ili alabilecek pozisyonda olduklarını ifade ederek, "AKP'nin adayını çok merak etmeyin. AKP'nin adayı sayın başbakanın kendisidir. İstanbul'daki seçim sürecini geçmiş dönemlere baktığımızda tamamen sayın başbakan götürüyor. Onun için adayın kim olduğunu önemi yok. Önümüzdeki süreçte bizim rakibimiz sayın başbakan olacak" diye konuştu.

Tekin, İstanbul'daki en büyük projelerinin mülkiyet sorunu ve kentsel dönüşüm olduğunu kaydetti. Gürsel Tekin, yarınki genel seçim öncesinde Almanya'da yaşayan Türklere çağrıda bulunarak seçimlerde mutlaka oy kullanmalarını istedi. Tekin, “Her seçmen mutlaka reyini kullanmalı rey kullanmamak demokratik hakını kullanmamak demektir” dedi. Hükümetin dış politikasını eleştiren Tekin geçmişte hükümetlerin Ortadoğu'da barışçıl bir politika izlerken şimdiki hükümetin savaşçı bir politika izlemesine şaşırdıklarını ifade etti. Irak'ta 30 milyon insanın açlıkla karşı karşıya olduğunu söyleyen Tekin, egemen güçlerin bazı bölgelere demokrasi getirmek yerine problemler götürdüğünü dile getirdi. Libya örneğini veren Tekin, "ülkenin üçe parçalandığını ve tüm enerji kaynaklarına egemen güçlerin konduğunu" belirtti.

Gürsel Tekin, Ankara Dikmen'de Emniyet Genel Müdürlüğü'nü hedef alan roketli saldırıyla ilgili olarak da “Her türlü şiddet eylemini kınıyoruz. Bu kadar merkezi bir yerde bu eylemin olması düşündürücüdür. Burada istihbaratın zayıf olduğu olduğu ortaya çıkıyor" dedi.

BAKMADAN GEÇME!