Gürsel Tekin: "CHP’nin neferiyim"

Güncelleme Tarihi:

Gürsel Tekin: CHP’nin neferiyim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2010 15:23

KURULTAYDA CHP Parti Meclisi'ne seçilen ancak 20 kişilik Merkez Yürütme Kurulu listesinde yer almayan Gürsel Tekin, Ankara'dan İstanbul’a dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Tekin, “Parti meclisinden istifa ettiniz mi?" sorusuna, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ne görev verirse o görevi yaparım. Ben CHP’nin neferiyim. Partinin bir üyesi olmak bile bir onurdur. Ben o onuru taşırım. Partideki hiçbir görevimden istifa etmedim" dedi.

BENİM PARTİDE NEREDE OLMAM SORUN DEĞİL

Atatürk Havalimanı’nda açıklamalarda bulunan Gürsel Tekin, Merkez Yürütme Kurulu ( MYK) listesinde yer almamasının kendisi için bir sorun teşkil etmediğini belirtti. Tekin, "Genel başkanımız çalışabileceği bir liste hazırlamıştır. Ben de onun çok yakın arkadaşıyım, mesai arkadaşıyım, yol arkadaşıyım. Ben de her türlü desteği vereceğim. Benim bir yerde olup olmamam bir sorun değil önemli olan CHP’nin iktidar olmasıdır. Sayın Kılıçdaroğlu ve bizlerin topluma açmış olduğumuz projelerin devamıdır. İnanıyorum ki bunlar devam edecektir ve hem Sayın Kılıçdaroğlu hem de partimize destek vereceğiz" diye konuştu.

O BENİM ŞEREF MADALMAYDIR

MYK listesinde yer almayışının Kadıköy Belediye Başkan Yardımcılığı yaptığı dönemde hakkında açılan usulsüzlük davasıyla ilgili olmadığını belirten Tekin, şunları söyledi:
“MYK üyeliğinde ismimin olmamasının, bu olayla hiç ilgisi yok. Geçmişte bu dosyayı basın mensubu arkadaşlarım ile paylaşmıştım. O benim şeref madalyamdır. Uyuşturucu kaçakçılığı dosyası değildir, rüşvet dosyası değildir. Vatandaşın hayatını kolaylaştırmak için yapılmıştır. Bugün yine o görevde olsam bu dosyaya yine imzamı atardım. Öyle bir gerekçe olsaydı ben bir yıldır il başkanıyım oradan istifamı isterlerdi.

Sayın genel başkanım nasıl isterse biz her türlü göreve hazırız. Ben hiçbir görevden istifa etmiş değilim. Bu karar sayın genel başkanımıza aittir. Sayın genel başkanımız bize yol haritası çizdiğinde her türlü göreve hazırız”

KİMSEYLE ÖZEL HUSUMETİM YOK

Genel Sekreter Önder Sav ile aralarında hiçbir çekişmenin olmadığını ifade eden Tekin, “Ben Türkiye’de bütünlük ve birlik isteyen biriyim. Özellikle İstanbul’da son 2,5 yıldır vermiş olduğum mücadeleye en yakın tanık sizlersiniz. CHP’nin bütün kongrelerine bakın, 2 dönem üst üste aday olmuşum, bütün delegelerin oyları ile seçilmişim. Benim görevim parti içerisindeki barışı, kardeşliği ve sevgiyi oluşturmaktır. Yine aynı duygularla devam edeceğim. Kimseyle özel bir husumetim söz konusu değildir" dedi.

KAVGAYA DÖNÜŞECEK MANASI TAŞIMAZ

Kurultay sürecindeki liste tartışmalarının normal olduğunu da belirten Gürsel Tekin, “Her siyasi partide olduğu gibi bizde de bu tür yarışlar olur. Bu bir kavgaya dönüşecek manası taşımaz" diye konuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!