Güreli'ye son veda

Güncelleme Tarihi:

Güreliye son veda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2016 22:56

Türkiye’nin duayen gazetecilerinden Nail Güreli, ailesi, yakınları, meslektaşları, siyaset ve iş dünyasından çok sayıda seveni tarafından dün son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

Türkİye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Türkiye Gazeteciler Sendikası’nda (TGS) uzun yıllar başkanlık yapan duayen gazeteci Nail Güreli, Levent’teki Afet Yolal Camisi’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Cenazede başta ailesi, yakınları ve meslektaşları olmak üzere basın, siyaset ve iş dünyasından çok sayıda isim yer aldı. Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, aralarında Altan Öymen, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç’in de bulunduğu çok sayıda gazeteci katıldı.

‘BÜTÜN GÜCÜ KALEMİYDİ’
Taziyeleri kabul eden oğlu Gür Güreli, babasının sadece gazetecilik yaptığını belirterek, “Acı bir kayıp. Bütün gücünü kaleminden alıyordu. Hiçbir çıkar ilişkisinin içinde veya peşinde değildi. Çok da iyi bir babaydı. Evde de çok demokrattı” diye konuştu.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto ise, “Türk basın camiasının başı sağ olsun. Çok usta bir gazeteciydi. Ancak benim için de çok özel biriydi. Uzun yıllar beraber çalıştık. Benim hem kardeşim hem de yoldaşım sayılırdı. Kendisinin hem cemiyete hem de basında çalışan arkadaşlara çok büyük katkıları olmuştur” dedi.

DÜRÜSTLÜĞÜNDEN HİÇ ÖDÜN VERMEDİ
NAİL Güreli’nin cenaze törenine katılan Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan da yaptığı konuşmada Güreli’yle uzun yıllar birlikte çalıştıklarını söyledi. Aydın Doğan, “Mesleğin muhabirlik kısmından başlayarak tüm aşamalarında çalışmış haysiyetli, ahlaklı bir gazeteci arkadaşımızdı. Dürüst gazeteciliğinden hiç ödün vermedi. En son iki yıl önce çıkardığı kitabı için beni aramıştı, sağlığından şikâyetçiydi. Nur içinde yatsın” dedi.

‘MİRASI, SAYGIN İSMİ’
Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin ise Nail Güreli’nin basın meslek ilkeleriyle özdeşleşen bir gazeteci olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Uzun yıllardır tanıdığım Nail Güreli, saygın ismini mirası olarak bizlere bıraktı. Gazetecilik mesleği için örnek, emsal olmuş biriydi. Basın meslek ilkeleriyle özdeşleşmiş, bu ilkeleri yüceltmiş önemli bir gazeteciydi. Keşke her gazeteci geride böyle bir miras bıraksa.”

NAİL GÜRELİ KİMDİR?
1932 yılında İstanbul’da doğdu. Gazeteciliğe, 1952 yılında Hizmet gazetesinde muhabir olarak başladı. Son Posta, Son Telgraf, Tan, Akşam, Vatan, İkdam, Hürriyet Haber Ajansı, Hürriyet, Güneş ve Milliyet gazetelerinde çalıştı. 1959 yılında, yılın gazetecisi seçildi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin çeşitli kademelerinde çalıştı ve 18 Mart 1994’ten 3 Nisan 2001 tarihine kadar başkanlığını yaptı.

BAKMADAN GEÇME!