Gürcistan'da tutuklu 11 Türk serbest

Güncelleme Tarihi:

Gürcistanda tutuklu 11 Türk serbest
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2011 19:53

GÜRCİSTAN’da çeşitli suçlara karıştıkları iddiasıyla tutuklu bulunan 76 Türk vatandaşından 11’inin daha serbest bırakıldığı açıklandı.

Gürcistan Mağduru Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Nuriye Kaputoğlu, aralarında eşi Hamza Kaputoğlu’nun da yer aldığı 11 Türk vatandaşının serbest bırakıldığını söyledi. Başbakan Erdoğan ile görüştüklerini, ardından Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Gürcistan’da çeşitli temaslarda bulunduğunu ve bu girişimlerin sonuç vermeye başladığını ifade eden Kaputoğlu, şöyle konuştu:

"Yapılan girişimler ve incelemeler sonrası haksız yere tutulan Türk vatandaşları bir bir serbest kalmaya başladı. Daha önce 2, şimdi de 11 kişi olmak üzere toplam 13 kişi serbest bırakıldı. Gürcistan cezaevlerinde suçsuz yere yatan tüm Türk vatandaşlarımızı kurtarana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Eşim serbest kaldı ancak bu insanların orada yaşadıklarını iyi biliyorum. Bu arada Avrupa İnsan Hakları Komiseri de benimle görüşmek istedi. İstanbul’da, Gürcistan’da yaşanan olaylarla ilgili bir görüşme yapacağız."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!