Gürcistan Sarp sınır kapısında ilaçlama yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Gürcistan Sarp sınır kapısında ilaçlama yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2006 21:57

Türkiye'nin Batum Başkonsolosu Şevki Mütevellioğlu, Gürcistan'ın, kuş gribi vakalarının yaygınlaşması üzerine, Türkiye'den giriş yapan araçları Sarp Sınır Kapısı'nda dezenfekte etme yönünde uygulamaya geçtiğini söyledi.

Mütevellioğlu, Ekim ayında Türkiye'de kuş gribi vakaları görülmeye başladıktan sonra Gürcistan'ın Türkiye'den kanatlı hayvan eti ve ürünleri ithalatını yasakladığını belirtti.

Son 15 gün içerisinde kuş gribi vakalarının yaygınlaşması üzerine, Türkiye'den giriş yapan araçları Sarp Sınır Kapısı'nda dezenfekte etme yönünde uygulamaya geçtiklerini bildiren Mütevellioğlu, “Bütün sınır kapılarında araçlara ilaçlama yapılır. Bu uygulamayı biz de yaparız. Ancak kuş gribi vakaları üzerine bu uygulamayı yaygınlaştırdılar.

İlaçlama sadece araçlara yapılıyor. Araçlar ilaç püskürtülerek dezenfekte ediliyor. Sınırdan yaya olarak giriş yapan kişiler ise ilaçlı halı üzerinden yürütülüyor” dedi.

Türkiye'de görülen kuş gribi vakaları üzerine Gürcistan'ın sınır kapatmak gibi haksız bir uygulamaya yönelmediğini kaydeden Mütevellioğlu, “Yaptıkları uygulama basit bir önlem. Zaten kuş gribi sınırlar kapatılarak önlenen bir hastalık değil. Göçmen kuşlar aracılığıyla yaygınlaşıyor. Gürcistan ile Gürcistan'ın Acaristan Özerk Cumhuriyeti yetkilileri de bunun farkındalar” diye konuştu.

Mütevellioğlu, Gürcistan'ın ülkeye giriş ve çıkış yapan kişilere, sınır kapısında Dünya Sağlık Örgütü'nün kuş gribi hakkında hazırladığı bilgilendirici broşürleri dağıttıklarını da kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!