Gurbetçiye dövizle askerlik şansı

Güncelleme Tarihi:

Gurbetçiye dövizle askerlik şansı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 1999 00:00

Haberin Devamı

Yurtdışında yaşayan ve 38 yaşına kadar askerliğini yapmadığı için vatandaşlıktan çıkarılanların bir kereye mahsus, dövizle askerlik yapmalarına olanak tanıyan yasa tasarısı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.

38-40 yaş arasındaki gurbetçilere 15 bin mark karşılığı temel askerlik hizmeti yapma, 40 yaş üstündekilere de 20 bin mark karşılığı askerlikten muaf sayılmalarını düzenleyen yasa tasarısından yararlanacaklarla ilgili işlemlerin, 3 yıl içinde tamamlanacağı bildirildi.

Komisyonda sözalan FP'li Zeki Ünal, bu miktarların yüksek olduğunu belirterek, takside bağlanmasını istedi. Türkiye içinde de bu parayı verebilecek olanlar bulunduğunu da vurgulayan Ünal, dövizle askerlik uygulaması getirilmesini istedi.

303 BİN KAÇAK

Milli Savunma Bakanlığı Kanunlar ve Kararlar Dairesi Başkanı Tuğgeneral Aydın Kalpakçı ise sorular üzerine, 303 bin civarında yoklama kaçağı olduğunu, yaklaşık 32 bin kişinin bakaya, 11 bin 467 kişinin ise firar durumunda olduğunu kaydetti. Kalpakçı, ‘‘Toplam olarak 377 bin 346 kişi yoklama kaçağı, bakaya ve firar konumunda bulunuyor’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!