Günün etkinliklerinden seçmeler

Güncelleme Tarihi:

Günün etkinliklerinden seçmeler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2000 00:00

Haberin Devamı

TİYATRO

Aksanat Prodüksiyon Tiyatrosu, şimdiye kadar sahnelemiş olduğu ‘‘Abelard ve Heloise’’, ‘‘Alacaklılar’’ ve ‘‘Molly S. / Görmeye Dair’’ adlı oyunları dönüşümlü olarak tekrar seyirciye sunuyor. Topluluğun ilk kez 1997 yılında sahnelediği ‘‘Abelard ve Heloise’’ adlı oyunu bugün saat 16.00'da Aksanat'ta izleyebilirsiniz. Ronald Duncan'ın yazdığı ve 12. yüzyılda yaşamış yasak bir aşkın iki kahramanının mektuplarından oluşan ‘‘Abelard ve Heloise’’i dilimize Zeynep Avcı çevirdi. Işıl Kasapoğlu'nun yönettiği oyunda Tilbe Saran ve Cüneyt Türel rol alıyorlar.

Bilet fiyatları: tam 2 milyon, öğrenci 1 milyon.

İstiklal Cad. Zambak Sok. 16, Taksim. Tel: (0212) 252 35 00

CAZ KONSERİ

Klarinet sanatçısı ve besteci Oğuz Büyükberber'in ‘‘Velvele’’ adlı projesini bugün saat 21.30'da Babylon'da dinleyebilirsiniz. Projeyi Oğuz Büyükberber (bas klarinet, klarinet, klavye ve electronics), Demirhan Baylan (elektrik bas, electronics-sound processing) ve Volkan Öktem (davul ve vurmalılar) seslendiriyor. Günlük yaşamda yanlış kullanımına şahit olduğumuz ‘‘velvele’’ terimi Klasik Türk Musikisi'nde çeşitlilik anlamına geliyor. Bu terime zengin bir anlam kazandırmayı amaçlayan Büyükberber, yeni bir müzikal anlatım içinde birbirine zıt durumları, duyguları ve metodları kullanıyor. Farklı alanlarda çalışan müzisyenlerin gerçekleştireceği canlı ‘‘Velvele’’ performansında sampler'lar elektronik ve akustik enstrümanlarla destekleniyor.

Şeyhbender Sok. 3, Asmalımescit-Tünel, Beyoğlu. Tel: (0212) 292 73 68 Bilet fiyatları: Tam 5 milyon, öğrenci 3 milyon TL. Biletler tüm Vakkorama’lar, Nişantaşı Akusta, Mavi Jeans Beyoğlu, Lale Plak ve Babylon’dan satın alınabilir.

KLASİK MÜZİK

Wiener Jeuness Orchester (Viyana Gençlik Orkestrası) bu akşam saat 19.30'da Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda bir ‘‘Yeni Yıl Konseri’’ verecek. Üyeleri üniversite ve konservatuarlarda eğitim gören 18 ila 26 yaşlarındaki öğrencilerden oluşan orkestra 1987 yılında kurulmuş. Repertuvarı klasik ve romantik eserlerin yanısıra, birçok çağdaş Avusturyalı bestecinin eserlerini de içeren Wiener Jeuness Orchester, şef Herbert Böck yönetiminde vereceği bu akşamki konserde Rossini, Mozart ve Strauss'un eserlerini seslendirecek. Konserin solistleri Uta Schwabe (soprano) ve Christian Bauer (tenor).

Avusturya Liseliler Vakfı'nın katkılarıyla gerçekleştirilen konserin geliri, depremde zarar gören Yalova’nın Kılıçköy’ünde yaptırılan ilköğretim okuluna bağışlanacak..

Bilet fiyatları: 6 ve 5 milyon TL. Bilet satış gişeleri: CRR Konser Salonu (0212 232 98 30), AKM (0212 251 56 00), Vakkoramalar ve Bakırköy Carousel.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!