Günün etkinlikleri

Güncelleme Tarihi:

Günün etkinlikleri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 1999 00:00

Haberin Devamı

Cuma ve haftasonu etkinliklerinden seçmeler

FİLM

l İ.Ü. İletişim Fakültesi Radyo-TV-Sinema Bölümü'nden İdris Akın ve Hüseyin Yıldırım'ın Atatürk Kitaplığı'nda düzenlediği‘‘‘Türler İçin Turlar: Western’’ başlıklı program kapsamında bugün saat 19.00'da Howard Hawks'un ‘‘Kanlı Nehir’’ (Red River) adlı filmini izleyebilirsiniz. Hawks'un ‘‘Gemide İsyan/Mutiny on the Bounty’’ adlı filmi bir western olarak yeniden çektiği ‘‘Kanlı Nehir’’, Western türünün en iyilerinden biri olarak kabul ediliyor. Başlıca rollerinde John Wayne, Montgomery Clift, Walter Brennan, Joanne Dru ve John Ireland'ın oynadıkları 1948 yapımı filmde, sinemadaki ilk rolünü oynayan Montgomery Clift, kendisini evlat edinen gaddar hamisi John Wayne'e isyan ediyor.

Türkçe seslendirmeli filmin gösteriminden sonra açık tartışma yapılacak.

Atatürk Kitaplığı, Mete Cad. 45, Taksim. Tel: (0212) 249 09 45

l Bilgi Üniversitesi'nin ‘‘Bilgi'de Sinema’’ programı kapsamında yer alan Sinema Tarihinden başlıklı diziden bugün saat 19.00'da Fransız yönetmen Claude Chabrol'ün 1989 yapımı ‘‘Dr. M’’ adlı filmi (Fransızca orijinal, İngilizce altyazıyla) gösterilecek. Berlin'de birbirini izleyen korkunç intiharları araştıran bir polis müfettişinin (Jan Niklas) şüpheleri onu bir tatil köyünü işleten megalomanyak medya baronu Dr. Marsfeldt'e (Alan Bates) götürür. Chabrol, ‘‘Dr. M’’de, Alman sinemasının büyük yönetmeni Fritz Lang'ın (geçen haftalarda Bilgi'de gösterilen) 1922 yapımı ‘‘Dr. Mabuse’’ adlı filmindeki aynı adlı karaktere gönderme yapıyor. Filmde Bates ve Niklas'ın yanı sıra Jennifer Beals, Hans Zischler, Benoit Regent ve Peter Fitz oynuyorlar.

Bilet fiyatları: tam 1 milyon, öğrenci 500.000 TL.

İnönü Cad. 28, Kuştepe-Şişli. Tel: (0212) 216 23 15

TİYATRO

lİstanbul Büyükşehir Belediyesi Gösteri Sanatları Merkezi, Ramazan ayında tarihi Direklerarası'nı sahneye taşıyor. Ramazan boyunca ‘‘Tiyatro Alaturka’’ adlı oyunu Muammer Karaca Tiyatrosu'nda sahneleyecek olan Gösteri Sanatları Merkezi'nin ilk oyunu bugün saat 20.00'de izlenebilir. Diğer oyun günleri: 21-27-28 Aralık, 3-4 Ocak.

Muammer Karaca Tiyatrosu, Odakule karşısı, Beyoğlu. Tel: (0212) 252 59 35

KLASİK MÜZİK

lEfsanevi gitar dörtlüsü Romeros, bugün saat 19.30'da Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda bir konser verecek. Borusan Filarmoni Orkestrası'nın ‘‘Yeni Yıl Konserleri’’ kapsamında İstanbul'a gelen İspanyol dörtlü, Rodrigo'nun ‘‘Concierte de Aranjuez’’, ‘‘Fantasia par un gentil hombre’’, ‘‘Concierto Madrigal’’ ve ‘‘Concierto Andaluz’’ başlıklı ünlü konçertolarını seslendirecek. 1950'lerin sonunda Amerika'da Celedonio Romero tarafından kurulan ‘‘Romeros’’ topluluğu, bugün başta Pepe olmak üzere oğul Romero'lar tarafından yaşatılıyor.

Prof. Şef Gürer Aykal'ın yönettiği Borusan Filarmoni Orkestrası'nın Romeros Dörtlüsü'ne eşlik edeceği konserin onur konuğu da Rodrigo'nun kızı Cecilia Rodrigo.

Borusan Kültür Merkezi tel: (0212) 292 06 55

SERGİ

lRessam Zuhal K. Köseler, Mecidiyeköy'deki Profilo Alışveriş Merkezi'nde TEMA Vakfı yararına bir sergi düzenliyor. ‘‘TEMA 2000 Resim Sergisi’’ adıyla bugün saat 16.30'da açılacak olan sergi 4 Ocak 2000'e kadar sürecek. İbrahim Çallı atölyesinden yetişmiş son iki kişiden biri olan Zuhal K. Köseler, kendi kurduğu Yorumcular Resim Atölyesi'nde çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

Profilo Alışveriş Merkezi, Cemal Tahir Cad. 26-28, Kat 1, Mecidiyeköy. Tel: (0212) 216 44 00-145

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!