Günlük hayatta ırkçılık artıyor

Güncelleme Tarihi:

Günlük hayatta ırkçılık artıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2007 20:30

ALMANYA'da 2006 yılında 11 binden fazla aşırı sağcı suç olayının istatistiklere geçtiği belirtilirken günlük yaşamdaki ırkçılığın ise giderek arttığı kaydedildi. Irkçılıkla mücadele amacıyla 2000 yılında kurulan ve eski hükümet sözcüsü Uwe-Karsten Heye'nin başkanlığını yürüttüğü "Gesicht Zeigen-Cesaret Göster" adlı dernek önceki gün Berlin'de düzenlediği bir toplantıda aşırı sağa karşı dikkat çekti.

Haberin Devamı

EĞİTİM SİSTEMİ DEĞİŞMELİ

Deutsches Theater'de düzenlenen etkinliğe tiyatro sanatçısı Renan Demirkan ile Max V. Martens de katılarak destek verdi. İki oyuncu,

/images/100/0x0/55eae792f018fbb8f89e2e27
Almanya'da yaşayan Afrika kökenlilerin, doğu eyaletlerinde günlük yaşamda yaşadıkları dışlamaları ve önyargıları içeren konuşma metinlerini okudu. Demirkan "Irkçılığa karşı mücadele etmek insanlık için mücadele etmektir" dedi. Daha önce Almanya'da yabancılar için "No go Areas" (Girilemeyecek bölgeler) bulunduğunu söyleyerek büyük bir tartışmaya neden olan dernek başkanı Uwe-Karsten Heye, Almanya'da artan ırkçılığın nedeninin eğitim sisteminde olduğunu vurguladı. Heye, eğitim sisteminde her yıl 90 bine yakın gencin okul diploması almadan hayata atıldığını kaydederken, öğretmenlerin ise Almanya'daki farklı etnik azınlık hakkında yeteri kadar bilgisi bulunmadığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!