Günlerdir beklenen keşif yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Günlerdir beklenen keşif yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2016 20:19

Rize İdare Mahkemesi tarafından belirlenen bilirkişi heyeti Artvin Cerattepe’de 5 saat süren keşifi tamamladı. Heyet, raporu önümüzdeki günlerde mahkemeye sunacak.

Haberin Devamı

ARTVİN Cerattepe’de mahkemenin belirlediği 7 kişilik bilirkişi heyeti günlerdir beklenen keşifi önceki gün yaptı. Keşife davacılardan Yeşil Artvin Derneği adına katılan İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi’nden emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Doğan Kantarcı Hürriyet’e şöyle konuştu : “Burada maden çıkarmanın anlamı yoktur, bu arı kovanına çomak sokmaya benzer. Eğer burada bakır sülfürü aktif hale getirirseniz, sülfirik asite dönüşür ve tüm kaynak sularına ağır metaller karışır. Halk kanser yapıcı su içmek zorunda kalır.” 

SÖYLENENDEN FAZLA AĞAÇ KESİLECEK

Yeşil Artvin Derneği Genel Sekreteri, Avukat Bedrettin Kalın ise “Keşif gösterdi ki Başbakan’ı da yanıltmışlar. Sadece teleferik hattında kesilecek ağaç sayısı 3 bin 600, bu bile Başbakan’a söylenenden fazla” dedi. Bilirkişiler bir ay içinde hazırlayacakları raporu mahkemeye sunacak. Mahkeme de ÇED olumlu kararının iptal edilip edilmeyeceğine karar verecek. Ancak mahkemenin kararı ne olursa olsun, taraflardan biri itiraz edeceği için son sözü Danıştay söyleyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!