Güngören'de 2 hacker'a gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Güngörende 2 hackera gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2007 16:31

Güngören'de yapılan operasyonda, çok sayıda internet sitesini çökerttikleri iddia edilen 2 kişi yakalandı.

Haberin Devamı

Bir istihbaratı değerlendiren Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ekipleri, kendilerine “Türk Hack Birliği” adını verdikleri ve il milli eğitim müdürlükleri, il ve ilçe belediyelerine ait sitelerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 6 bin internet sitesine erişimi engelledikleri belirtilen Uğur G. ve Çetin Ö'yü gözaltına alındı.
Şüphelilerin, çökerttikleri internet sitelerinde buldukları sistem açıklarının giderilmesi için kendileriyle iletişim kurulması gerektiğini ifade ederek, siteye “Biri bizi durdursun” şeklinde not yazdıkları öğrenildi.
Çökertilen sitelere kendi internet siteleri olan “www.turkhackbirligi.com” yazısını da yerleştirdikleri kaydedilen “hackerler”in evlerinde polislerce yapılan aramada, 2 adet bilgisayara el konuldu.
Söz konusu bilgisayarlarda yapılan incelemeler sonucu, şüphelilerin, yaklaşık bin kişinin kredi kartı bilgisine ulaştıkları ve bu kartları çeşitli internet sitelerinin abonelik işlemleri ile servis sağlayıcı sitelerin satın alınması amacıyla kullandıkları tespit edildi.
Şüpheliler, emniyetteki işlemleri tamamlanarak Fatih Adliyesi'ne sevk edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!