Güneydoğu'da kepenkler açıldı

Güncelleme Tarihi:

Güneydoğuda kepenkler açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2008 11:48

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın ömür boyu hapis cezasını çektiği İmralı Cezaevi'nde kötü muamele gördüğünü öne sürerek bunu protesto etmek için Güneydoğu'nun bazı il ve ilçelerinde PKK tehditlerinin de etkisiyle esnafın dün yaptığı kepenk kapatma eylemi ve izinsiz gösterilerin ardından yaşam bugün normale döndü. Bölgede bugün Şırnak’ta kepenk kapatma eylemi yapıldı.

Haberin Devamı

DİYARBAKIR'DAKİ KEPENKLER AÇILDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dicle Üniversitesi'nin yeni öğretim yılını açmak için geldiği Diyarbakır'da terör örgütü PKK’nın baskısıyla kentin yüzde 90'ında esnaf kepenk kapattı. Yer yer izinsiz gösterilerin yapıldığı ve göstericilerin polisle çatıştığı Diyarbakır'daki esnaf bugün kepenkleri açarken, yaşam normale döndü. Dünkü izinsiz gösteriler sırasında polise taşla saldıran 56 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan göstericilerin soruşturmasının sürdürülüyor.

BATMAN'DAKİ ESNAF TEMİZLİK YAPTI

Batman'da kepenk kapatma eylemi ardından izinsiz yapılan gösteriler gece yarısına kadar kentin bazı mahallelerinde devam etti. Ateşler yakarak, kaldırım taşlarıyla yolları kapatan göstericileri polis dağıttı. Batman'daki esnaf bugün işyerlerini açarak temizlik yaparken, belediye ekipleri yollara konulan barikatları kaldırdı. Batman'da olaylar nedeniyle gözaltına alınan 30 zanlının sorgusu sürdürülüyor.

Haberin Devamı

CİZRE VE SİLOPİ'DE

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde dün yapılan gösteriler sırasında çıkan olaylar gecenin geç saatlerine kadar sürdü. Ara sokaklarda barikatlar kurup ateş yakan göstericiler, yer yer polisle çatıştı. Silopi ve Cizre’de esnaf bu sabahtan itibaren işyerlerini açarken, iki ilçede de sıkı önlemler alındı. Cizre'de alınan önlemlere askeri birliklerde destek verdi. Asker ve polis, kentin önemli noktalarında panzerlerle önlem alırken, Özel Harekat ekipleri ilçede devriye görevine başladı. Cizre ve Silopi'de olaylar nedeniyle toplam 12 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde dün kapalı olan işyerlerinin tümü bu sabahtan itibaren açıldı.

ŞIRNAK'TA KEPENKLER KAPALI

Şırnak kent merkezinde Öcalan'a destek amacıyla terör örgütünün baskısıyla esnaf bu sabah kepenk kapattı. Fırın, eczanelerin dışında tüm işyerleri açılmadı. Asker ve polis kentte panzerlerle sıkı önlem alınırken, kentin önemli noktalarına ‘Robocop' polisler yerleştirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!