Güneydoğu kepenk kapattı

Güncelleme Tarihi:

Güneydoğu kepenk kapattı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2008 10:16

İmralı Cezaevi'nde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken bölücübaşı Abdullah Öcalan'a kötü muamele yapıldığı iddiası ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır’a gelişinin protesto etmek amacıyla, terör örgünün bildiri dağıttığı kentte ve Batman, Şırnak ve Hakkari'de kepenk kapatma eylemi yapıldı. Güvenlik güçleri bazı yerlerde esnafı kepenklerini açması için uyarırken, bazı il ve ilçelerde çok sıkı güvenlik önlemleri alındı.

Haberin Devamı

ESNAF KEPENK KAPATTI / FOTO GALERİ

Diyarbakır'da, terör örgütü PKK'nın bildiri dağıtması sonucu Başbakan Erdoğan'ın gelişinin protesto edilmesi amacıyla bu sabah birçok semtte kepenkler açılmadı. Diyarbakır'ın merkez Bağlar ve Sur ilçelerinde kepenklerin yüzde 90'ı açılmazken, yine merkez Yenişehir İlçesi'nde esnafın bir bölümü kapalı kaldı. Başbakan Erdoğan'ın gelişi nedeniyle polis kent merkezinde geniş önlem alırken, bazı caddelerde bulunan çöp konteynırlerı polis tarafından kaldırıldı. Polis, Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır Havaalanı'ndan üniversiteye geçerken kullanacağı güzergah üzerinde sürekli devriye geziyor. Kepenklerini açmayan esnaf işyerlerinin çevrelerinde dolaşmayı tercih etti.

BATMAN'DA

Terör örgütünün çağrısı ve bildiri dağıtması sonucu Batman'da bu sabah saatlerinden itibaren kepenkler açılmadı. Batman'da kepenklerin yüzde 90'ı kapalı tutulurken, sivil polisler, işyerlerinin açılması için esnafı uyardı. Esnaf kepenklerini açmadıkları işyerleri önünde otururken, dün gece ise, Karşıyaka mahallesindeki, Telekom binasına taşlı saldırı yapıldığı bina camlarının kırıldığı bildirildi.

CİZRE'DE

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde de bir grup caddelerde lastik yakarken, yasa dışı sloganlar atınca polisler müdahale etti. Panzerlerle yapılan müdahalelerde göstericiler panzerleri taşladı. Polis, göstericileri dağıtmak için gaz bombası kullanırken, eylemciler ara sokaklara kaçtı. Cizre İlçesi'nde de sabah saatlerinde itibaren kepenkler açılmadı. İlçe merkezinde çok sayıda polis ve asker resmi kurumların önünde güvenlik önlemi alırken, polisler caddelerde sürekli devriye geziyor.

Haberin Devamı

BELEDİYE OTOBÜSLERİ DE KONTAK KAPATTI

Terör örgütü PKK'nın çağrısı üzerine bölücübaşı Abdullah Öcalan'a ömür boyu hapis cezasını çektiği İmralı'da kötü muamele yapıldığı iddiası ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kente gelişini protesto amacıyla Diyarbakır'da yapılan ‘kepenk kapatma' eyleminin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüsler de sabah saatlerinden itibaren yolcu taşımayıp kontak kapattı. Belediye yetkilileri konu ile ilgili açıklama yapmazken, sabah saatlerinde işe gitmek için duraklarda vatandaşlar otobüs bekledi. PKK'nın dağıttığı bildirilerde, araçların kontak kapatarak eyleme destek vermelerini istedi. Belediye otobüslerinin kontak kapatması nedeniyle yolcu minibüsleri, ayakta yolcu almak zorunda kaldıkları görüldü.

Haberin Devamı

Mardin'in Kızıltepe, Nusaybin ve Derik İlçesi'ndeki kepenklerin büyük kısmı açılmadı. Derik'teki minibüsler kontak kapatırken, belediye otobüs seferleri yolcu taşımayı sürdürdü. Söz konusu ilçelerde geniş güvenlik önmeli alındı.

HAKKARİ VE VAN'DA GERGİNLİK

Van'daki gerginliğin fotoğrafları

Van ile Erciş İlçesi, Hakkari ve Yüksekova İlçesi'nde izinsiz yürümek isteyen DTP'liler ile polis arasında gerginlik arttı. Hakkari'de yürüyen göstericiler AKP binasını taşladı. Slogan atan göstericiler ara sokaklara dağılırken eylemlerini sürdürüyor.

Yüksekova İlçesi'nde bu sabah başlayan gerginlik sürerken, polis ekipleri tüm cadde ve sokakları kontrol altına aldı. Cengiz Topel Caddesi'nde toplanan göstericilerle polis arasında sık sık kovalamaca oldu.

Haberin Devamı

Van'ın Erciş İlçesi'nde DTP tarafından Dalan Caddesi'nde düzenlenen mitinge yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Mitingde, DTP Van Milletvekili Fatma Kurtulan'ın konuşması sırasında Zeydan Caddesi’nde yürümek isteyen topluğa polis izin vermedi. Bunun üzerine kalabalık grup, polisi taşladı. Sokak aralarına dağılan göstericilere polis biber gazı sıktı. Göstericiler, caddelere barikat kurup, lastik yakarak solgan attı.

VAN'DA 10 BİN KİŞİ

Van'da DTP il binası önünde toplanan, aralarında DTP Van Milletvekili Özdal Üçer'in de bulundu yaklaşık 10 bin kişilik grup, ellerinde taşıdıkları silah çelenk ve ‘Bu ateş sizi de yakar' yazılı pankartla AKP il binasına doğru yürüdü. Bu sırada topluluk içinde bulunan yüzleri maskeli kişiler teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın posterini taşıdı. Gruptakiler, AKP binası önüne geldikleri sırada yan taraftaki bir binada pencereye Türk Bayrağı asılınca kalabalık arasında gerginlik başladı. Göstericiler binayı taşladı. Partililer, grubu sakinleştirmeye çalıştı. AKP binası önüne siyah çelenk konulduktan sonra DTP İl Başkanı Vekili Selim Ertaş tarafından basın açıklaması okundu. Van’da da halen gerginlik sürüyor.

Haberin Devamı

DTP MİLLETVEKİLLERİ POLİSLE TARTIŞTI

Diyarbakır'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kente gelişi nedeniyle bir cadde trafiğe kapatalırken, iki otomobil içinde bulunan DTP Diyarbakır Milletveki Aysel Tuğluk, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, Hakkari Milletvekili Hamit Geylani ile Diyarbakır İl Başkanı Necdet Atalay’ın Kuruçeşme Kavşağı’ndan Bağlar’a geçmesine polis izin vermedi. Polis, yolun panzerler tarafından kapatıldığını söylerken milletvekilleri yolu kullanmakta ısrar etti. Israr üzerine milletvekilleri ile polisler kısa süre tartı. Milletvekilleri daha sonra polisin gösterdiği güzergahı kullanarak bölgeden ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!