Güneydoğu kadınına merhaba

Güncelleme Tarihi:

Güneydoğu kadınına merhaba
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

CHP Kadın Kolları, kadınların kendi sorunlarına konuşarak çözüm üretebilmek amacıyla bölge kurultayları başlatıyor. Kampanyanın temel sloganı; ‘‘Etkin çözüm için kadınlar konuşuyor’’. İlki 21 Şubat’ta Siirt’te gerçekleştirilecek kurultay projesi hakkında CHP Kadın Kolları Başkanı Güldal Okuducu bilgi verdi.

CHP Kadın Kolları, önümüzdeki dönemi çok daha etkin bir şekilde değerlendirmek için yoğun bir çalışma temposu içine girdi. Kadın sorunlarına bölgesel yaklaşımlarla eğilmeyi planlayan CHP Kadın Kolları, Siirt, Ankara, Denizli, Konya, Tekirdağ ve İstanbul’da düzenlenecek bölge kurultayları ile kadınların sorunlarına etkin bir biçimde sahip çıkarak bir sevgi ve paylaşım platformu oluşturmayı hedefliyor. 21 Şubat Cumartesi günü Siirt Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek ilk bölge kurultayına CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da katılacak.

CHP Kadın Kolları Başkanı Güldal Okuducu, Türkiye’nin okumuş, yazmış, düşünen anlayan ve ülkesinin nereye gittiğinin farkında olan ve sorunların çözümlerinin neler olduğunu anlayabilen kadınlarının boş durmaya haklarının olmadığını belirterek şöyle konuştu; ‘‘Önümüzdeki süreç yığınların kavranmasını gerektiren, birbirimizin dilini anlayabildiğimiz bir dönem olmalı. Bu kurultayların hepsinde aşağı yukarı benzer bir model sözkonusu. O bölgenin kadınları gelecekler, kendi iç planlarında öncelik verdikleri sorunları konuşacaklar. Siyasi partiler olarak seçim dönemlerinde birtakım taahhütlerde bulunuruz, bunun karşılığında aldığımız oy kadar da iş yapmaya çalışırız. Ama Türkiye’nin geride bıraktığı iktidar döneminden sonra bir sürü yaklaşımın değişmesi gerektiğini düşünüyoruz.’’

Peki projeye neden Güneydoğu’da başlanıyor? ‘‘Güneydoğu kadınını algılamanın Güneydoğu’daki sorunları çözmenin çok önemli bir adımı olduğunu düşündüyoruz‘ diyor Okuducu ve ekliyor: ‘ Bizim çalışmamız bir sosyal dayanışma projesi olarak ele alınmalı. Biz duyguları, düşünceleri ortaya çıkartıp paylaşmak ve birbirimizi sevmek ve anlamak için oradayız. Katılımımızı sürdürürken de bunun kalıcı bir yöntem olmadığını, ama çok önemli bir başlangıç olduğunu da söylemek istedik. Çünkü Güneydoğu’da kadın, bütün sorunları omuzlamakta, sıkıntıların en büyügünü taşımakta ve Güneydoğu’da kadın, kadın sorunlarının ızdıraplı çerçevesini ortaya koymaktadır. Biz kadın sorununu en ağır şekilde yakalamak istedik. Tabii diğer illerden de katılım olacak. Bölge kadınları sorunlarını konuşacaklar, kendi düşündükleri çözüm önerilerini sunacaklar. CHP Güneydoğu’da kadını dinleyecek, Güneydoğu kadınının acısını, umutlarını, kırgınlıklarını ya da çözümlerini almaya çalışacak.’’

Çalışmanın ikinci ayağında da İstanbul’da bir sempozyum düzenlenecek. Bu sempozyuma ön hazırlık olarak 28 Şubat’ta Dedeman Otel’de bir günlük toplantı düzenlenecek. Bu toplantıda öğretim üyesi, yazar, sanatçı, gazetecilerin görüşlerini alınacak. Sempozyumun temel başlıkları ele alınırken ayrıca CHP Kadın Kolları’nın daha önce 300 kadına yönelttiği anket raporu tartışılacak.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!