Güneydoğu gazisine hakaret öfkesi

Güncelleme Tarihi:

Güneydoğu gazisine hakaret öfkesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2007 16:05

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde 2002 yılında teröristlerle girdiği çatışmada 3 kurşunla yaralanarak nedenle vücudunun neredeyse tamamı tutmaz hale gelen Tufan Durak, Beykoz sahilinde denetim yapan bir polis ekibinin kendisine hakaret ettiğini, kendisini sahile getiren iki kardeşinin dövüldüğünü öne sürdü.

Haberin Devamı

Dün saat 15.00 sıralarında sahildeki otomobilin yanına gelen polisler Beykoz'da bir sokağa verilen Durak'ın iki kardeşini araçtan indirerek üzerlerini aradı.

İddiaya göre polisler Tufan Durak'ın da araçtan inmesini istedi. İki kardeş buna itiraz ederek Tugan Tufan’ın felçli olduğunu inmesinin mümkün olmadığını onun bir gazi olduğunu söyledi. Ancak polisler ikna olmadı. Tufan Durak'a hakaret ederek Turgay ile Tayfun Durak kardeşleri etkisiz hale getirmek için de takviye ekip istedi. Olan biteni kıpırdayamadığı otomobilin içinden izleyen Tufan Durak, kardeşlerinin kelepçelendiğini, coplandığını ve onlara biber gazı kullanıldığını öne sürdü. 2 kardeş gözaltına alınarak Beykoz Polis Merkezi'ne, buradan tedavi için Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne götürülürken Tufan Durak 45 dakika süresince araçta bekledikten sonra gelen bir polisin kullandığı otomobille kardeşlerinin bulunduğu hastaneye götürüldüğünü anlattı.

Haberin Devamı

Hastaneye götürülen kardeşlerden Tayfun Durak'ın başında darp izleri olduğu Turgay Durak'ın kaşının açıldığı ayrıca kolunun da kırıldığı belirlendi. Turgay Durak’ın alnına 12 dikiş atılırken, kırılan kolu da alçıya alındı. İki kardeş tedavilerinin ardından ifadeleri alınmak üzere tekrar Polis merkezine götürüldü.

Turgay Durak polislerin beline vurduğu darbelerin izini hastanede DHA kamerasına gösterirken diğer kardeş Turgay Durak yüzündeki kapanmak üzere olan gözüyle sedyede hastaneye girerken konuşamadığı belirtildi.

Tufan Durak polislerden şikayetçi olacağını söylerken güçlükle tutabildiği gazi kartını göstererek, “Gazi kartımı gösterdim dinlemediler, ağır hakaret ettiler ve kardeşlerimi gözlerimin önünde dövdüler” diye konuştu. Baba Servet Durak da, “Gazilerimize bu kadar mı saygı var? Oğlumu iki kişi zor taşıyoruz. Bütün Beykoz halkı oğlumu tanır. Sokağa bile ismi verildi” diyerek tepkisini dile getirdi.

Tufan Durak 2002 yılında terör örgütünün silahlarından çıkan kurşunlarla vurulmadan önce çekilen askerlik fotoğraflarını ve hastanede tedavi gördüğü sırada Orgeneral Aytaç Yalman'ın yine bir bayram günü elini sıktığı fotoğrafları da gösterdi. Olayı duyduktan sonra hastaneye gelen anne Karagül Durak “Bir oğlumu PKK gazi yaptı, diğerini de polisler mi gazi yapacak” diye bağırdı.

Olayı duyup hastaneye gelen ile üyeleri polislerden şikayetçi olacaklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!