Güneydoğu’da lojmansız asker ve polis kalmasın

Güncelleme Tarihi:

Güneydoğu’da lojmansız asker ve polis kalmasın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2006 00:00

PKK’nın, lojmanda oturmayan güvenlik güçlerini hedef almaya başlaması hükümeti harekete geçirdi. Başbakan Tayyip Erdoğan, Toplu Konuk İdaresi Başkanlığı’na (TOKİ), "Doğu ve Güneydoğu’da lojmansız asker ve polis kalmayacak" talimatını verdi.

Konu ilk olarak Şemdinli’deki olaylar sırasında gündeme geldi. Erdoğan başkanlığındaBaşbakanlık’ta yapılan toplantıda, lojmanda oturmayan güvenlik güçlerinin PKK’nın açık hedefi haline gelebileceği endişelerini dinleyen Erdoğan, Genelkurmay ve Emniyet’ten lojmanda kalmayan personele ilişkin rakamları istedi. Erdoğan, aldığı bu bilgilerin ardından TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’ı arayarak, "Hemen gerekli hazırlıkları yapıp işe koyulun. Doğu ve Güneydoğu’da lojmansız tek bir asker ya da polis kalmayacak. Mali boyutunu da düşünmeyin, ne gerekiyorsa karşılanacaktır, bu lojmanları bir an önce bitirin" dedi.

TOKİ’nin bazı bölgelerde arazi sıkıntısıyla karşılaştığı, Başbakanlığın yine devreye girmesiyle bazı Hazine ve askeri arazilerin bu iş için tahsis edilerek sorunun önemli ölçüde aşıldığı öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!