Güney Kore’den acı haber

Güncelleme Tarihi:

Güney Kore’den acı haber
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2023 07:00

Uçağının şüpheli bir şekilde düşmesiyle 30 yıl önce yaşamını yitiren Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis’in torunu 32 yaşındaki Hazal Şahin, Güney Kore’de öldü. Şahin’in üniversite okumak için gittiği Güney Kore’de şeker komasına girip yaşamını yitirdiği belirtildi.

Haberin Devamı

UÇAĞININ düşmesiyle 17 Şubat 1993 yılında yaşamını yitiren Eşref Bitlis’in torunu Hazal Şahin, e-ticaret okumak üzere Güney Kore’de Kyungbok Üniversitesi’ne kaydolmuştu. Hazal Şahin’in 4 gün önce şeker komasına girerek vefat ettiği öğrenildi. Yakınlarına acı haberin ancak 24 saat sonra ulaştığı belirtildi. Baba Rıza Şahin’in, büyük bir acı yaşadığı ve Türk Büyükelçiliği’nden kızının naaşının bir an önce Türkiye’ye getirilmesi için yardım istediği öğrenildi.

PAZARTESİ İSTANBUL’DA

Şahin’in cenazesinin İstanbul’a getirilmesi için işlemler ise Türk Büyükelçiliği tarafından yürütülüyor. Edinilen bilgiye göre Şahin’in naaşı, 2018 yılında yaşamını yitiren Eşref Bitlis’in eşi, anneanne Şükran Bitlis’in yanına defnedilecek. Hazal Şahin’in annesi Meltem Şahin ise daha önce vefat etmişti.

Haberin Devamı

Güney Kore’den acı haber

KALKIŞTAN 7 DAKİKA SONRA DÜŞMÜŞTÜ

17 Şubat 1993’te, Orgeneral Eşref Bitlis’i Diyarbakır’a götürmek üzere Ankara’dan havalanan VIP uçağı, kalkıştan yaklaşık 7 dakika sonra Ankara Posta İşleme Merkezi’nin bahçesine düşmüştü. Olayda Orgeneral Eşref Bitlis, Albay Fahir Işık, 1. Pilot Binbaşı Yaşar Erian, 2. Pilot Yüzbaşı Tuğrul Sezginler ve Uçuş Makinisti Astsubay Emin Öner de yaşamını yitirmişti. Kaza fotoğraflarını inceleyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Emniyet uzmanları, hazırladıkları raporda “uçağın düşüş nedeninin tespit edilemediğini” belirtmişti. Eşref Bitlis’in ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada, zamanaşımı süresi dolduğu gerekçesiyle kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmişti. Soruşturma kapsamında Arif Doğan, Aytekin Özen, İbrahim Özmen ve Tayyar Tarhan ‘nitelikli adam öldürme suçundan’ şüpheliler arasında yer alıyordu.

 Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis’in oğlu Tarık Bitlis, babasının hayatını kaybetmesinin 29’uncu yılında verdiği demeçte “Ben babamı kaybettim, o ayrı bir acı… Herkes babasını kaybediyor, ben de babamı kaybettim. Bunun ötesinde, bazı şeyler var.  Bu kadar senedir Türk halkı Eşref Bitlis’i unutmadı” demişti.

Haberin Devamı

Tarık Bitlis, Eşref Bitlis dosyasının zaman aşımından kapanmasına da dikkat çekmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!