Güney Kıbrıs'ta eski bakana beş yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Güney Kıbrısta eski bakana beş yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2013 01:46

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Savunma eski Bakanı Kostas Papakostas 2011 yılında Evangelos Florakis Deniz Üssü'nde Suriye'ye ait mühimmatın infilak etmesi sonucu meydana gelen ve 13 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan patlama nedeniyle beş yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

DHA'nın haberine göre, Güney Kıbrıs Rum kesiminde Larnaka’da bu sabah toplanan Ağır Ceza Mahkemesi, Rum Mili Muhafız Ordusu (RMMO)’nun Mari’deki (Tatlısu) ’Evangelos Florakis’ deniz üssünde 11 Temmuz 2011 tarihinde meydana gelen ve 13 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan trajik patlamada suçlu bulunan kişilerin cezalarını açıkladı.

Güney Kıbrısta eski bakana beş yıl hapis

PATLAMADA ÜSSÜN YAKINLARINDAKİ SANTRAL DE KÜL OLMUŞTU

Rum Savunma eski Bakanı Papakostas’un, Ağır Ceza Mahkemesi tarafından beş yıl hapis cezasına çarptırıldığını duyuran Rum haber kaynakları, Rum İtfaiyesi eski Müdürü Andreas Nikolau, İtfaiye eski Müdür Yardımcısı Haralambos Haralambus ve EMAK (Felaketle Özel Mücadele Birimi) eski Müdürü Andreas Loizidis’in ise ikişer yıl hapis cezasına çarptırıldıklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Savunma eski Bakanı Papakostas’un, mahkeme tarafından kasıtsız adam öldürmek ve ihmalden ölüme sebebiyet vermekten suçlu bulunduğu belirtildi.

Papakostas, geçen ay mahkeme tarafından suçlu bulunduktan sonra rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığı için bugünkü duruşmaya katılmadı.

İSTİFA ETMİŞTİ
Kıbrıs Rum Kesimi'nin Zigi köyündeki Evangelos Florakis Deniz Üssü'nde 11 Temmuz 2011’de mühimmat sandıklarının patlaması sonucu Donanma Komutanı dahil 13 kişi ölmüştü.

İnfilak eden patlayıcılar arasında 2008 yılında İran’dan Suriye’ye giderken Rum makamlar tarafından el koyulan barut dolu konteynırların da bulunması yetkililere yönelik tepkilerin artmasına neden olmuş, olayın ardından Savunma Bakanı Papakostas’ın yanı sıra Genelkurmay Başkanı Petros Salikidis ve Dışişleri Bakanı Markos Kiprianu da istifa etmek zorunda kalmıştı.

Yapılan bağımsız soruşturma neticesinde Dimitris Hristofyas’ın da istifası istenmiş ancak Rum lider komisyonun yetkisini aştığını belirtip kitlesel protestolara rağmen görevini bırakmamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!