Gündüz Başbakan’ın berberi, gece çöpçü

Güncelleme Tarihi:

Gündüz Başbakan’ın berberi, gece çöpçü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2006 00:00

Başbakan’ın Üsküdar’daki berberi Hüseyin Alçay’ı zorlu hayat koşulları ikinci bir işe yöneltti. Gündüzleri berberliğe devam eden Alçay, geceleri de Üsküdar’da 575 YTL maaşla çöpçülük yapıyor.

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Belediye Başkanlığı döneminden bugüne kadar tıraş olduğu, mahalle berberi Hüseyin Alçay, ailesini geçindirebilmek için geceleri de bir temizlik şirketinde çöpçülük yapıyor.

Erdoğan’ın Üsküdar, Emniyet Mahallesi, Gürgen Sokak’taki evinin tam karşısında "Erkek berberi Hüseyin" adlı bir dükkanı bulunan Alçay, geceleri de Üsküdar Belediyesi sınırlarında çöp toplama işini yürüten Güneş adlı firmada temizlik işçisi olarak işe başladı.

OKUL MASRAFI İÇİN
/images/100/0x0/55ea803af018fbb8f88411bd


Alçay
, bu yıl ilkokula başlayan oğlu ile gelecek yıl okula başlayacak kızının okul masraflarını da düşünerek yeni iş arayışına girdi ve Burhaniye Mahallesi muhtarı İsmail Türkoğlu’nun aracılığıyla bulduğu bu yeni işine alıştı.

Alçay, akşam dükkanını kapattıktan sonra 18.00-24.00 saatleri arasında çöp kamyonlarında İkbaliye, Ferah Mahallesi, Üsküdar Meydanı, Doğancılar, Tabaklar mahallelerini dolaşarak çöp topluyor.

ZAM ALACAK

Trabzon’un Of İlçesi’nde doğan, 15 yıldır Üsküdar, Emniyet Mahallesi Gürgen sokakta yaşayan Alçay’ın 575 YTL lira aylık ücretle sigortalı olarak işe başladığı, Şubat ayında ise ücretinin yaklaşık 700 YTL lira olacağı ifade edildi.

15 yıllık komşu

Erdoğan Ailesi’nin yaklaşık 15 yıldır kapı komşusu olan ve babası Ahmet Erdoğan’ın elinde büyüdüğü belirtilen Alçay’ın, daha önce de yazılı ve görsel basında Başbakan Erdoğan’ı tıraş ederken fotoğrafları ve görüntüleri yayınlanmış, ’Başbakan’ın berberi’ olarak röportajları çıkmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!