Günaydın'ın kavuğu Akçatepe'ye

Güncelleme Tarihi:

Günaydının kavuğu Akçatepeye
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2002 14:35

Akşehir Nasreddin Hoca Şenlikleri'nde, 1970'ten bu yana Nasreddin Hoca'yı canlandıran sanatçı Erol Günaydın, Hoca'nın kavuğu ile cübbesini Halit Akçatepe'ye devretti. Kültür Bakanlığı'nın katkılarıyla Akşehir Belediyesi ve Akşehir Nasreddin Hoca ve Turizm Derneği işbirliğiyle 5-10 Temmuz 2002 tarihleri arasında gerçekleştirilecek "43'ncü Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği" programı, Kabataş Kültür Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı.

Haberin Devamı

Toplantıda, 1970 yılından bu yana şenliklerde Nasreddin Hoca'yı temsil eden Erol Günaydın, Hoca'nın kavuğu ve cübbesini sanatçı Akçatepe'ye verdi. 

Akşehir'in, dünyanın ve Türkiye'nin merkezi olduğunu belirten Günaydın, yaşının ilerlediğini de söyledi. Günaydın, "Hoca'nın fıkralarını birbirine karıştırmamak için kavuğu ve cübbeyi devrediyorum" dedi. 

Türkiye'de sanatın "üvey evlat" muamelesi gördüğünü ifade eden  Akçatepe de festivalin kendilerine gurur verdiğini bildirdi. Akçatepe, meslek hayatına ilk olarak Nasreddin Hoca'yı konu alan bir oyunda verilen rolle başladığını ve 60. sanat yılını kutladığını anlatarak, bu yıl Hoca'yı temsil edecek olmanın kendisine keyif verdiğini dile getirdi. 

Akşehir Belediye Başkanı Nuri Köksal ise  "Akşehir, Türk halkının ince zekasını ve tüm zorluklara karşın yaşama bağlılığını dünyaya duyurdu" diye konuştu. 

Köksal, Akşehir'in kabuğuna sığmadığını belirterek, şenliklerde gerçek sanat ve sanatçıya sahip çıkmanın sorumluluğunu da üstlendiğinikaydetti.  

 ŞENLİK PROGRAMI 
     
Verilen bilgiye göre, Haydarpaşa Garı'ndan 4 Temmuz'da törenle hareket edecek "Gülmece Treni", bazı politikacı, sanatçı ve işadamlarını Akşehir'e götürecek. 

Haberin Devamı

Akşehir Nasreddin Hoca Gülmece Parkı'nda, 5 Temmuz'da törenle başlayacak şenlikte, aynı gün temsili Nasreddin Hoca tarafından Akşehir Gölü'ne maya çalınacak. 

Adile Naşit, Kemal Sunal, Vahi Öz, Halit Akçatepe, Feridun Karakaya, Zeki Alasya, Metin Akpınar, Sadri Alışık, Nejdet Tosun, Öztürk Serengil, Cevat Kurtuluş ve Şener Şen'in canlandırdıkları unutulmaz karakterlerin yer alacağı "Sinemada Bizi Güldürenler Anıtı"nın da açılacağı şenlik kapsamında, Kısa Metrajlı Komedi Filmi ve Ulusal Çizgi Bant yarışmaları düzenlenecek.  

Birçok sanatçının konserler vereceği şenlik boyunca, mizah ağırlıklı kısa film gösterileri, açık hava toplantıları, paneller,  imza günleri ve sergiler de gerçekleştirilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!