Günay’ın Topkapı rüyası gerçek oldu

Güncelleme Tarihi:

Günay’ın Topkapı rüyası gerçek oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2010 00:00

Haberin Devamı

Dün Ankara büromuzu ziyaret eden Ertuğrul Günay’ın sohbet esnasında telefonu çaldı. Arayan Maliye Bakanı’ydı ve Günay’a göreve geldiğinden bu yana beklediği haberi verdi: Sur-i Sultani’deki binalar 3 ay içinde kendilerine devredilecek.

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın, göreve geldiği günden bu yana en büyük hayali olarak dile getirdiği, “Topkapı Sarayı’nı içine alan Sur-i Sultani alanındaki tüm tarihi binaların bakanlığına verilmesi ve restorasyondan sonra müze olarak kullanılması” gerçek oldu. Günay, dün Hürriyet Ankara Bürosu çalışanlarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Kahvaltıda sürpriz

Kahvaltı sırasında telefonu çalan Günay, Maliye Bakanı Kemal Şimşek’ten yıllardır beklediği müjdeli haberi aldı. Şimşek, Günay’a Milli Savunma Bakanlığı’nın da depo olarak kullandığı alanları boşaltacağını ve devrin en geç 3 ay içinde tamamlanacağı müjdesini verdi. “Gece güzel bir rüya gördüm. Demek ki bu haberi duyacakmışım” diyen Günay, şunları söyledi: “Gece çok iyiye yorumlanacak bir rüya gördüm. Rüyamda denize girip yüzüyordum. Sabah kalktığımda ‘Bugün güzel bir şeyler olacak. Güzel bir haber alacağım herhalde’ dedim. Rüyam çıktı ve hayalim sonunda gerçek olacak. Bu güzel haberi Hürriyet’te aldığımı da hiç unutmayacağım. Topkapı içinde 4 bina var önemli olan, üçte ikisi boş. Çoğu yer depo olarak kullanılıyor. Binaları devraldıktan sonra aslına uygun olarak restore edip, depolarda bekleyen binlerce tarihi eserin sergilenmesi için müze yapacağız. Elimizde depolarda bekleyen 10 binden fazla Çin porseleni var.”

Darağacına bakamadı

Haberin Devamı

Hürriyet’i ziyaretinin ardından müze haline getirilen Ulucanlar Cezaevi’ne giden Günay, cezaevinin avlusunda bulunan darağacına bakmaktan kaçınarak, kafasını çevirdi. Avukatlık yaptığı 1980’li yıllarda Ulucanlar’a geldiğini belirten Günay, “Ben duygusal bir insanım. Benim içim, birçok şeyi kaldırmaz. Ama buraya gelenler Türkiye’nin demokrasi ve hukuk tarihinin serüvenine burada tanık olacaklar” dedi.

MÜJDELİ HABERİ HÜRRİYET’TE ALDI
Bakan Günay, Sur-i Sultani’nin Bakanlık’a verileceği haberinin ardından “Gece çok iyiye yorumlanacak bir rüya gördüm. Bu güzel haberi Hürriyet’te aldığımı da hiç unutmayacağım” dedi.

Haberin Devamı

Tıbbın simgesi Yılanlı Sütun koruma altında
TIP biliminin simgesi olarak kabul edilen ve İzmir’in Bergama İlçesi’ndeki tarihi Asklepion’da bulunan “Yılanlı Sütun”, Bergama Müzesi’nde koruma altına alınacak. Bergama Müzesi Müdürü Adnan Sarıoğlu, Yılanlı Sütun’un müzeye getirilmesi için gerekli ödeneğin ayrıldığını belirterek, “Sütun bir hafta içinde müzeye getirilecek” dedi. Arkeolojik verilere göre “ölümün giremediği yer” olarak bilinen ve yaklaşık 2 bin 400 yıl önce kurulan Asklepion, zamanının en büyük sağlık merkezlerinden biri olarak hizmet veriyordu.

Hürriyet Treni mayısta yolda
HÜRRİYET Gazetesi’nin Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’yla ortaklaşa düzenlediği Hürriyet Hakkımızdır/Tren Özgürlüktür projesinin üçüncüsü 2011 yılının mayıs ayında gerçekleşecek. Bu yıl 10 Mayıs-10 Haziran tarihleri arasında Ankara’dan Anadolu yollarına düşecek olan tren, 25 şehri ziyaret edecek. Çocuk tiyatrosu, eğitici oyunlar, eğitimler, konferanslar, sergiler, konserlerle yine dopdolu bir programa sahip olacak Hürriyet Hakkımızdır Treni, genel seçim öncesi, halkın nabzını tutmayı da amaçlıyor.

Haberin Devamı

Nehar Tüblek Karikatür Yarışması
İSTANBUL Beşiktaş Belediyesi ve Karikatürcüler Derneği işbirliğiyle, 6 Mart 1995 tarihinde vefat eden, ünlü karikatürist Nehar Tüblek adına düzenlenen karikatür yarışmasının bu yıl 16’ncısı düzenleniyor. Yarışma konusu: Dünya Hali. Seçici kurulunu İsmail Ünal (Beşiktaş Belediye Başkanı), Kemal Çiloğlu (Başkanvekili), Tonguç Yaşar (Karikatürcü), Erdoğan Bozok (Karikatürcü), İbrahim Tapa (Karikatürcü), Aziz Yavuzdoğan (Karikatürcü), Ahmet Öztürklevent (Karikatürcü) oluşturan yarışmada ödüller şöyle: 1’incilik (3000 Tl), 2’ncilik (2500 TL), 3’üncülük (1800 TL), 3 adet mansiyon (1000’er TL). Son katılım tarihi 5 Şubat 2011.

Haberin Devamı

Asurlular İstanbul’da
ASURLULARA ait 4 bin yıllık eserlerin yer aldığı “Anadolu’nun Önsözü Kültepe-Kaniş Karumu: Asurlular İstanbul’da” sergisi açıldı. Aya İrini Müzesi’ndeki sergide, Anadolu’nun en eski uluslararası ticaret merkezi olma özelliğini taşıyan Kayseri Kültepe’deki kazılardan elde edilen eserler izleyicilere sunuluyor. Sergide, “Anadolu Yazısının İlk Örnekleri mi?”, “Anadolu Usulü Tarihlendirme: Hasat Zamanı” ve “Kutsal İçki Kapları ve Figürinler” başlıkları altında, kilden yapılmış saklama kapları, testiler, meyvelikler ve kutsal içki kadehleri yer alıyor. Sergi, 29 Mart 2011’e kadar açık kalacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!