Gümrük Genel Tebliği'nde değişiklik

Güncelleme Tarihi:

Gümrük Genel Tebliğinde değişiklik
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2005 13:12

Gümrük Müsteşarlığı, gümrük işlemlerinde açıklık ve kolaylık sağlamak için Gümrük Genel Tebliği'nde değişikliğe gitti.

Haberin Devamı

Yapılan değişiklikle, Onaylanmış İhracatçı yetkisini içerir A veya B Sınıfı Onaylanmış Kişi Statü Belgesi sahibi kişiler, bağlı bulundukları Odalara bilgi verirken, sonradan düzenledikleri belgeler hakkında da ayrıntılı açıklamada bulunacak.

A veya B Sınıfı Onaylanmış Kişi Statü Belgesi kapsamında Onaylanmış İhracatçı yetkisi alanlar bağlı bulundukları Odalara, bunların bağlı bulundukları Odalar ise Gümrük Müsteşarlığı'na (Gümrükler Genel Müdürlüğü) bilgi verecekler.

Onaylanmış ihracatçı yetkisi olanlar bu dolaşım belgelerinin bir dökümünü, ilk dönem ocak ayından başlamak üzere üçer aylık dönemler halinde ve her bir ay için ayrı ayrı ekte yer alan örnekteki açıklayıcı bilgileri ihtiva edecek şekilde düzenleyerek her üç aylık dönemi takip eden ayın 15'inci gününe kadar elektronik posta yoluyla ya da manyetik ortamda bağlı bulunduğu Odaya gönderecek.

Haberin Devamı

Onaylanmış ihracatçı yetkisi olanların bağlı bulunduğu Odalar ise bu işlemlere mahsus dolaşım belgelerinin firma bazında listelendirilmiş bir dökümünü, ilk dönem ocak ayından başlamak üzere üçer aylık dönemler halinde ve her bir ay için ayrı ayrı ekte (Ek: III) yer alan örnekteki açıklayıcı bilgileri ihtiva edecek şekilde düzenleyerek her üç aylık dönemi takip eden ayın son gününe kadar elektronik posta yoluyla Müsteşarlığa (Gümrükler Genel Müdürlüğü) iletecek.

Odalar kendi hazırlamış oldukları listeler ile Onaylanmış İhracatçı yetkisi olanların göndermiş olduğu listeleri karşılaştırarak, bir uyumsuzluk bulmaları durumunda bunu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!