Gül'ün damadı da gemi işine giriyor

Güncelleme Tarihi:

Gülün damadı da gemi işine giriyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2007 09:15

Kübra Gül'ün nişanlısı Mehmet Sarımermer 8 gün önce bir bilgisayar şirketi kurdu ama ana sözleşmesine faaliyet alanı olarak 'gemi alım satımı'nı da ekledi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kızı Kübra ile 14 Ekim’de evlenmeye hazırlanan Mehmet Sarımermer, 4 arkadaşıyla birlikte 300 bin YTL sermayeyle teknoloji ve bilişim şirketi kurdu. Vatan Gazetesi'nin haberine göre; Fenn A.Ş adlı şirketin ana sözleşmesinde yer alan ve bilişim sektörü ile hiç ilgisi olmayan “gemi almak devretmek” maddesi dikkat çekti.

/images/100/0x0/55eaf997f018fbb8f8a2cf03
Sözleşmedeki bu madde “Acaba Gül’ün damadı da mı armatörlüğe merak sardı?” dedirtti. Başbakan Erdoğan’ın oğlu Burak da ortağı Mert Çetinkaya ile birlikte 95 metrelik Safran 1 adlı kuru yük gemisini satın almış ve armatör olmuştu. Mert Çetinkaya’nın babası Mecit Çetinkaya “Denizcilikte iyi para var. Bu işi onlara ben önerdim” demişti.

Haberin Devamı

Mobilya ve inşaat alanında babası ile kurduğu şirketleri bulunan, 14 Ekim’de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün damadı olmaya hazırlanan Mehmet Sarımermer, 4 arkadaşıyla birlikte teknoloji şirketi kurdu. Fenn Bilgi Teknolojileri Sanayi ve Ticaret A.Ş adı verilen şirket 300 bin YTL sermaye ile kurulurken Boğaziçi Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan Mehmet Sarımermer şirkette 60 bin YTL’lik sermayeyle ve yüzde 20 payla yer aldı. Şirketin diğer ortakları ise yüzde 35 payla Ömer Karaca, yüzde 20’şer payla Halil İbrahim Bacacı ve Ahmet Kaymak, yüzde5 pay ile de Halit Eyüp Özdemir olarak görünüyor. Merkezi Üsküdar Kısıklı Mahallesi Ferah Caddesi Başaran Sokak No:12/3’te adresinde olan şirketin yönetim kurulunda Ömer Karaca, Ahmet Kaymak ve Mehmet Sarımermer görev alıyor.

Her türlü ihaleye girebilecek

Şirketin faaliyet alanları içinde öncelikle “her türlü bilgisayar donanımı içine işlenmiş yazılımların, işletim sistemi yazılımlarının, uygulama yazılımlarının üretimi, geliştirilmesi, işlenmesi, çoğaltılması, her türlü fiziki ve elektronik ortamda yayılması” gibi alanlar yer alıyor. Şirket gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında bilişim ve teknoloji ürünleri ile ilgili her türlü resmi ya da özel ihalelere girebilecek.

Haberin Devamı

Ancak şirket ana sözleşmesinde yer alan “Şirket için gerekli taşıtları (Gemi dahil) iktisap etmek, devretmek ve bunlar üzerinde ayni ve şahsi

/images/100/0x0/55eaf997f018fbb8f8a2cf05
tasarruflarda bulunmak” maddesi dikkat çekiyor. Damat Mehmet Sarımermer’in bir teknoloji şirketi kurmasına rağmen gemi alım satımı ile ilgili bir faaliyet alanını şirket ana sözleşmesine koydurması “Acaba Abdullah Gül’ün damadı da mı armatörlüğe hazırlanıyor?” sorusunu akla getirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Burak Erdoğan da bu yılın başında kurduğu MB Denizcilik ile armatörlüğe adım atmıştı. Burak Erdoğan ve ortağı Mert Çetinkaya, Hasan Doğan’dan Safran 1 adlı kuru yük gemisini çok uygun bir fiyatla ve taksitle satın almıştı.

Haberin Devamı

Damadın ilk işi değil

Abdullah Gül’ün kızı Kübra ile 14 Ekim’de İstanbul’da dünya evine girmeye hazırlanan Mehmet Sarımermer’in kurduğu teknoloji şirketinin yanısıra mobilya ve inşaat alanında şirketleri bulunuyor.

Mehmet Sarımermer’in yönetim kurulu üyesi olarak göründüğü Apek Mobilya’nın İstanbul Fulya’da Medallion adlı bir mağazası bulunuyor. Son yılların en popüler dekorasyon semti olarak tanımlanan Fulya’da 3 bin 500 metrekarelik mağazada Sarımermer yerli ve yabancı mobilya satıyor. Sarımermer aynı zamanda mobilya dekorasyon alanında 11 yabancı firmanın Türkiye temsilciliğini de yapıyor.

Sarımermer ailesinin bir diğer şirketi ise Özipek İnşaat Emlak Sanayii ve Ticaret Anonim Şirketi. Mehmet Sarımermer’in babası Abdullah Sarımermer ile ortak göründüğü şirketin sermayesi geçtiğimiz ay 2 milyon YTL’den 4 milyon YTL’ye çıkarılmıştı. 14 Haziran 2006’da faaliyete geçen ve merkezi Beşiktaş‘ta bulunan firmanın yönetim kurulunda Sarımermerler‘e ilave olarak Mustafa Çınar da görev alıyor.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eaf997f018fbb8f8a2cf07
MERKEZ KISIKLI

Damat, merkezi Kısıklı olarak görünen şirketin sözleşmesine gemi alım satımını da ekledi.

Damadın ortakları Topbaş’ın oğlu ile de iş yapıyor.

Fenn A.Ş’de Mehmet Sarımermer’in ortaklarının başka alanlarda tanıdık simalarla olan iş arkadaşlıkları da dikkat çekiyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın oğlu Hüseyin Ersan Topbaş, 14 Eylül 2004’te kurulan Levent’teki KBT Dış Ticaret Limited Şirketi’nde, Fenn Bilgi’nin hissedarları Halil İbrahim Bacacı ve ve Ahmet Kaymak ile ortak görünüyor.

Ahmet Kaymak ve Halil İbrahim Bacacı, bu yıl 21 Mart’ta kurulan Bakay İç ve Dış Ticaret şirketinde de ortaklar. Bu ikili 21 Şubat 2006’da kurdukları Rika Dış Ticaret adlı şirketi ise Ahmet Ramazan Erdoğan ve Seda Erdoğan’a devretmiş görünüyorlar.

Haberin Devamı

Halil İbrahim Bacacı’nın Necla Bacacı ile 21 Mart 2006’da kurduğu Bros Bilişim şirketini ise Data Teknik Bilgisiyar Sistemleri’ne sattığı belirlendi.

Sarımermer’lerin Fulya’daki mobilya mağazasında lüks ürünler satılıyor

/images/100/0x0/55eaf997f018fbb8f8a2cf09
Denizcilik işinde çok iyi para var

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Ahmet Burak Erdoğan, denizcilik alanına ilk adımını 2006 yılında amcası, eniştesi ve kayınpederi ile kurduğu Turkuaz Denizcilik ile atmıştı. Ancak bu şirketin portföyünde herhangi bir gemi yer almamıştı. Bu yılın başında ise Burak Erdoğan, Mert Çetinkaya ile birlikte MB Denizcilik’i kurdu. Şirket Hasan Doğan’a ait Gürgem Denizcilik’ten Safran 1 adlı kuru yük gemisini oldukça uygun bir fiyata ve taksitle satın aldı.

Burak Erdoğan’ın ortağı Mert Çetinkaya’nın babası Mecit Çetinkaya Erdoğanlar’ın denizcilik merakını şöyle açıklamıştı:

“Erdoğanlar gıda şirketindeki hisselerini sattıktan sonra ne iş yapsak diye düşünüyorlardı. Denizciliği ben önerdim. Ben 50 yıldır bu işin içindeyim. Kazancı iyidir dedim. Önerdik ve kendileri de bizimle çalışmaya karar verip şirketi kurduk. Bizimle çalışmak istemelerinden de onur duyduk.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!