'Gül'ü üzmeyecek şekilde davranılmalı'

Güncelleme Tarihi:

Gülü üzmeyecek şekilde davranılmalı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2012 13:24

Köşk'e yönelik adaylık polemiğini yorumlayan Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, "Gül'ü üzmeyecek davranışları sergilememiz gerekir. Onu üzecek bir durum olduysa daha dikkatli hareket etmeliyiz" dedi.

Haberin Devamı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, NTV’nin canlı yayınına katıldı ve Nilgün Balkaç’ın sorularını yanıtladı.

Bakan Yazıcı, Çankaya Köşkü başdanışmanı Ahmet Sever’in cumhurbaşkanlığının engellenmesi nedeniyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü bazı AK Partililerin üzdüğünü aktarmasıyla ilgili olarak şöyle konuştu:
“Başdanışman Ahmet Sever’in mesajlarını değerlendirmem doğru olmaz. Cumhurbaşkanı Abdullah saygı duyduğumuz bir şahsiyettir. Onu üzmeyecek davranışları sergilememiz gerekir. Onu üzecek bir durum varsa daha dikkatli olmalı, daha itinalı davranmalıyız. Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili tartışmalar erken başladı. Seçim sürecinin ağırlaştırmasına katkı sağlayacak, malzeme taşıyacak tartışmalardan uzak durulması lazım. Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan büyük ihtimalle konuşmuştur. Bu konuya fazla takılmamak lazım. Başbakan nezdinde bir rahatsızlık yarattığını sanmıyorum. Cumhurbaşkanı bir değerlendirme yapmamışken yapılacak değerlendirmeler çok şık değil.”

Haberin Devamı

‘ARSIZ VE HIRSIZLAR PARTİYE GELEMEZ’

Bakan Yazıcı, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’un AK Partiye katılması konusundaki bir soru üzerine ise “Türkiye’de siyaset yapan herkese kapımız açık. Sadece arsız ve hırsızlar AK Parti’de siyaset yapamaz. Sayın Kurtulmuş deneyimli bir arkadaşımızdır, daha önce birlikte çalıştık. Başbakanlık yorumları çok ileri bir deneyimidir. AK Parti’de deneyimli arkadaşlarımız var. Bu yorumlar da haksızlıktır.”

BAŞBUĞ’UN TUTUKLULUĞU

Yazıcı, Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un 3. Yargı Paketi’nin yürürlüğe girmesine rağmen tahliye edilmemesi konusunun mahkemenin takdiri olduğunu söyledi.

Yazıcı, şöyle konuştu:
“Yargılaması devam eden bir konuda konuşmam doğru değil. Tutuklama bir önlemdir. Önlemi gerektirecek sebeplerin olması lazım. Onun için mahkemeler gerekçe yazıyor. İlker Başbuğ’un statüsü tahliyesi gerektirecek bir gerekçe değil. Yargılandığı sanıklardaki durum ne ise aynı şekilde değerlendirmek lazım. Mahkemenin takdiridir. İsterse tüm sanıkları tahliye edebilir ve yargılama devam eder. ‘Ben komutanım, niye tahliye edilmiyorum' yorumunu doğru bulmuyorum. Hata yapan hakimler olabilir ama itiraz hakkı var.”

Haberin Devamı

SINIRDAKİ ÖNLEMLER

Sınırlarda önlemler hakkında da bilgi veren Yazıcı, “Sınır bölgesinde bazı vatandaşlarımız isteyerek ya da korkudan terörist unsurlara yardım ediyor. Gündüz işe giden gece terörist faaliyetler yapan insanlar var. Terör örgütüne finans desteği verenler var. Operasyon yapılıp, bunlar devre dışı bırakılıyor. Habur, Gürbulak ve Esendere Sınır Kapısı’nda yaşadık. Gümrük muhafaza memurlarını korkutarak bir takım faaliyetler içine girenler oldu. Önlemler aldık. Yeni personel aldık, bir kısmını oraya göndereceğiz” dedi.

‘BARZANİ’YE GÜVENMEK ZORUNDAYIZ’

Terörist saldırılar konusunda komşu ülkeleri bir kez daha uyaran Yazıcı, “Mesud Barzani’ye güvenmek durumundayız. Terör örgütü üyeleri komşu ülke topraklarından silahla gelip eylem yapıyorsa, bunda komşunun sorumluluğu vardır. Komşularımız bunları önlemek zorundadır. Komşularımıza bunu daha önce aktardık, yine aktarıyoruz. Komşuluk hukukuna uymaz. Bunu iyi algılanması lazım. Bu göreviniz, önlemek zorundasınız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!