Gülistan'ın katiline ömür boyu hapis

Güncelleme Tarihi:

Gülistanın katiline ömür boyu hapis
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2011 16:45

İngiliz mahkemesi, geçen yıl Londra'da vurularak öldürülen Türk vatandaşı Gülistan Subaşı'nın 16 yaşındaki katilini ömür boyu hapis cezasına çarptırdı.

Haberin Devamı

Mahkeme ayrıca, Subaşı'nı 200 sterlin (yaklaşık 500 TL) karşılığında öldürdüğü ortaya çıkan Santre Gayle'i "görevlendirmekle" suçlanan 22 yaşındaki Izak Billy'e de asgari 22 yıl mahkumiyetle ömür boyu hapis cezası verdi. Billy'nin cinayet emrini veren kişiden binlerce sterlin para aldığı iddia edilmişti.

Subaşı'nın 9 yaşındaki oğullarını Türkiye'ye kaçıracağı gerekçesiyle cinayeti azmettirdiği iddia edilen eski kocası Serdar Özbek (28) ise dava sonucunda suçlu bulunmadı.

26 yaşındaki Subaşı, geçen yıl Mart ayında annesine ait evin çalınan kapısını açmış ve bir kişi tarafından göğüsünden yakın mesafeden vurularak öldürülmüştü. Subaşı'nın, Özbek'le ilişkisinin sona ermesinin ardından 9 yaşındaki oğlunu Londra'da babasıyla bırakarak, Türkiye'ye döndüğü ve Türkiye'de yeniden evlenmeyi planladığı bilgisi İngiliz basınında yer almıştı.

Haberin Devamı

CİNAYET ANI KAMERALARA BÖYLE YANSIDI / WEB TV

İngiliz haber kanalları mahkemede de kanıt olarak izletilen, katilin kapıyı çaldığı ve ateş ettiği anın güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerine bültenlerinde yer verdi. Haberlerde, Gayle'in İngiltere'de şimdiye kadar suçlu bulunan en genç kiralık katil olduğuna dikkat çekildi.

Gülistanın katiline ömür boyu hapis

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!